Haberler

Kula Beldeleri, Tarımda Damla Sulamaya Geçiyor

Manisa'nın Kula İlçesine Bağlı Gökçeören ile Sandal Beldelerinde Suyun Tasaruflu Kullanılması Kapsamında Özellikle Tarımda Damla Sulama Sistemine Geçilmeye Başalandığı Belirtildi.

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören ile Sandal beldelerinde suyun tasaruflu kullanılması kapsamında özellikle tarımda damla sulama sistemine geçilmeye başalandığı belirtildi.

Gökçeören Belediye Başkanı Mustafa Uygun, Türkiye'de yaşanan su sıkıntısının beldede yaşanmaması için gereken tüm önlemleri aldıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızı suyu taaruflu kullanmaya çağırmanın yanı sıra bölgemizde damlama sulamaya geçiliyor. 2 adet yeni sondaj kuyusu açtık. Bu kuyularımız hizmet vermeye başladı. Açılacak olan 4 adet kuyunun da ihalesi yapıldı. Bu sondaj kuyularımızın hizmete girmesiyle damlama sulama ile 2 bin dönüm arazi sulanabilecek." dedi.

Sandal Belediye Başkanı Mustafa Uygun da, "Vatandaşlarımızdan damla sulama dışında sulama yapmamalarını istiyoruz. Gereken her türlü önlemi aldık. Beldemizde su sıkıntısı yaşanmayacak. Ama suyumuzu yine de tasarruflu kullanmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

(FMA-ÖA- Mİ-

(FMA-ÖA-Mİ-)

04.08.2007 15:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title