Haberler

Kuduzdan Ölüm Olayıyla İlgili Sağlık Bakanlığı'nca İnceleme Başlatıldı

Erzurum'da 3 Yaşındaki Sudenaz Tanhaş'ın Kuduz Hastalığı Nedeniyle Ölmesinin Ardından Sağlık Bakanlığı Tarafından Olayla İlgili İnceleme Başlatıldı.

Erzurum'da 3 yaşındaki Sudenaz Tanhaş'ın kuduz hastalığı nedeniyle ölmesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Erzurum il merkezine bağlı Uzunyayla köyünde bir köpek tarafından ısırılan ve ardından yakalandığı kuduz hastalığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden Sudenaz Tanhaş'ın ölümü, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Olay üzerine geniş çaplı inceleme başlatan bakanlıktan, olayın meydana geliş şekli ve Sudenaz'ın tedavi gördüğü süreçte herhangi bir sağlık ihmali olup olmadığının araştırılması için Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü'ne talimat gönderildi. Bunun üzerine hemen harekete geçen Erzurum İl Sağlık

Müdürlüğü ekipleri, Uzunyayla köyüne gitti. Doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan 5 kişilik ekip, köye giderek vatandaşlarla ve Sudenaz'ın babası Osman Tanhaş'la görüştüler. Baba Tanhaş'tan bilgiler alan ekip, köyde vatandaşlara sağlık taraması yaptılar. Sağlık Ocakları Şubesi Müdürü Dr. Turgay Aras, Osman Tanhaş'tan olayın ayrıntılarını dinleyerek notlar aldı. Baba Tanhaş, köpeğin kendisini de ısırdığını ifade ederek, "Benden 3 gün önce kızımı ısırmıştı. Daha sonra yakaladık. Köpeği

bağlamaya çalışırken beni de elimden ısırdı. Kuduz aşısı yaptırdık. Kızımın acı çekerek ölmesi beni kahretti" dedi.

Öte yandan, köy halkı da köyde başı boş çok sayıda köpek bulunduğunu ve bunların itlaf edilmesini istediler. Köyün sokaklarında gezen küçük çocuklar da yaşanan olay sonrasında köpeklerden korktuklarını belirttiler.

(AA-İRT-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title