Haberler

Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi Yeniden Açıldı

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan "kiliseleri ve kiliselere ait taşınmazları vergilendirme" planını protesto amacıyla pazar günü kapatılan Kıyamet Kilisesi'nin yeniden açıldığı bildirildi.

Kıyamet Kilisesi'nin anahtarını asırlardır ellerinde bulunduran iki Müslüman aileden Cudeh mensubu Edib Cevad Cudeh el-Huseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiliseyi kapatma ve yeniden açma kararının kilise yetkilileri tarafından alındığını söyledi.

Kudüs Rum Ortodoks Patriği 3. Teofilos dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail Başbakanı'nın, Kudüs Belediyesinin kilise ve taşınmazlarını vergiye bağlama şeklindeki zalim planını dondurma kararı üzerine, protesto amacıyla üç gün boyunca kapatılan Kıyamet Kilisesi yarın kapılarını açacak." ifadelerini kullanmıştı.

Patrik 3. Teofilos, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun planı askıya almasının herhangi bir istişare sonucu olmadığını, ancak bunu kiliseleri hedef alan uygulamalara son verecek bir adım olarak kabul ettiklerini belirtmişti.

Ne olmuştu?

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, daha önce yaptığı açıklamada, kentteki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme niyeti olduğunu açıklamıştı. Belediye, 882 kilise mülkünü vergiye bağlayacağını, yıllardır süregelen "vergiden muaf olma" durumunu kaldıracağını ve vergisi ödenmeyen mülklere el konulacağını beyan etmişti.

Hristiyan dünyasının en kutsal mekanlarından Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi de İsrail'e bağlı belediyenin kentteki kiliseleri vergiye bağlama planını protesto amacıyla pazar günü ibadete ve ziyarete kapatılmıştı.

İsrail hükümeti, dün yaptığı yazılı açıklamayla vergilendirme kararını askıya aldığını duyurmuştu.

Kudüs'teki yaklaşık 300 bin Filistinli nüfusun 10 ila 12 binini Hristiyan Araplar oluşturuyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title