Haberler

Kudüs: Kuzey Kore'nin Nükleer Denemesi

İsrail, Kuzey Kore'nin Nükleer Deneme Yapmasının Kışkırtıcı Olduğunu Bildirerek, Bunun İran'ın Atom Silahına Sahip Olma Riski ile Karşı Karşıya Bulunan Dünya İçin Bir Alarm Zili Olduğunu Bildirdi.

İsrail, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmasının kışkırtıcı olduğunu bildirerek, bunun İran'ın atom silahına sahip olma riski ile karşı karşıya bulunan dünya için bir alarm zili olduğunu bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Test bir sorumsuzluktur. Bir kışkırtıcı eylemdir. Güney doğu Asya'daki bölgesel istikrara, küresel ve uluslararası güvenliğe ciddi bir tehdittir" denildi.

Açıklamada, denemenin uluslararası toplum için bir alarm zili olduğu ileri sürülerek, "Daha enerjik bir şekilde İran'a karşı tedbir alınmazsa benzer duruma İran ile de karşılaşabiliriz" uyarısı yapıldı.

İsrail, resmen doğrulamasa da Ortadoğu'da nükleer silahlara sahip tek ülke olarak biliniyor. 200 nükleer başlığa sahip olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title