Haberler

Kudüs: İsrail, İspanya'nın Açıkladığı "Ortadoğu Barış Girişimini" Reddetti

İsrail, Ortadoğu'da Ateşkes İlan Edilmesi ile İlgili İspanya'nın Açıkladığı Girişimi Reddetti. Barış Girişiminde Esirlerin Takas Edilmesi ve Uluslararası Barış Konferansının Düzenlenmesi Öngörülüyor.

İsrail, Ortadoğu'da ateşkes ilan edilmesi ile ilgili İspanya'nın açıkladığı girişimi reddetti. Barış girişiminde esirlerin takas edilmesi ve uluslararası barış konferansının düzenlenmesi öngörülüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, gazetecilere, "İspanya-Fransa-İtalya girişimi diye ortak bir girişim yok. İsyanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero açıklama yapmak için acele etti" dedi.

İspanya Başbakanı Zapatero, İspanya'da Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere Fransa, İtalya ve İspanya'nın Ortadoğu'da bir ateşkes, esir değişimi ve uluslararası bir barış konferansı arayışı içinde olduklarını söylediği bildirildi.

Bugün Chirac ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Zapatero, 3 müttefik ülkenin Filistin'de bir ulusal birlik hükümeti ve Filistin topraklarına meselelerin çözümü için bir inceleme heyeti gönderilmesi çağrısında bulunduklarını belirterek, "Bütün şiddet sona ermelidir. Ortadoğu için ortak bir girişim başlatmak istiyoruz. Avrupa Birliği seviyesinde olacak. Almanya ve İngiltere'nin de bu girişime katılmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title