Haberler

"Kudüs Günü"nde Filistin'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Ramazan Ayının Son Cumasında Kutlanan "Kudüs Günü" Kapsamında Fatih Camii'nde Toplanan Kalabalık, Filistin'de Ölen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı. Cami ve Çevresinde Yoğun Güvenlik Önlemi Alınırken, Kalabalık İçinde Şüpheli Görülen 4 Kişi Polis Ekipleri Tarafından Gözaltına Alındı.

Ramazan ayının son cumasında kutlanan "Kudüs Günü" kapsamında Fatih Camii'nde toplanan kalabalık, Filistin'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, kalabalık içinde şüpheli görülen 4 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Her yıl Ramazan ayının son cuması kutlanan "Kudüs Günü", bu yıl Fatih Camii'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Yaklaşık 500 kişilik grup cuma namazının ardından Fatih Camii'nin avlusunda bir araya geldi. Etkinlik nedeniyle aralarında Çevik Kuvvet ekiplerinin de bulunduğu güvenlik güçleri camide ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Camiye girenler arama noktalarında yapılan aramanın ardından içeriye alındı. Çeşitli bayrak, flama ve pankartların camiye alınmasına izin verilmezken, şüpheli görülen

3 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ardından cami avlusunda toplanan grup üyeleri, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kıldı.

Zaman zaman "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "Yaşasın Filistin direnişimiz" şeklinde slogan atan aralarında başörtülü kadınlar ve başörtülü bir çocuğun da olduğu grup üyeleri, üzerinde "Aksa'ya bin selam" "Kudüs şehitleri ölümsüzdür" yazılı pankartlar açtı.

Cemaate seslenen Kudüs Müessesi İstanbul Temsilcisi Ahmet Ağırakça, Kudüs'ün Müslüman alemindeki öneminden bahsederek, İsrail'in Kudüs'te işgalci konumunda olduğunu savundu.

Törende, Hamas Şeyhi Ahmet Yasin'in oğlu Abdülhamit Yasin'in de bir mesajı okundu. Yasin mesajında Türk halkının Kudüs gününde Filistin halkına verdiği önemin gösterilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mesajın okumasının ardından yazar Abdurrahman Dilipak ise yaptığı konuşmada, hiçbir Müslüman'ın dünyada olup bitenleri görmemezlikten duymamazlıktan gelme hakkının olmadığını savunarak, Müslümanların ilk önce kendi nefislerine kontrol etmesini gerektiğini söyledi.

Filistin'de ölenler için Dilipak'ın, cemaate dua ettirmesinin ardından kalabalık sessizce dağıldı. Bu sırada güvenlik güçleri şüpheli gördükleri 1 kişiyi daha gözaltına aldı.

(ÖFA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title