Haberler

"Kudüs'e Yürüyüş" Kafilesi İstanbul'da

"Kudüs'e Küresel Yürüyüş" Asya Kafilesi, İstanbul'a ulaştı.12 ülkeden 120 aktivistin yer aldığı kafile, Filistin'e özgürlük için Kudüs'e yürüyecek.

" Kudüs'e Küresel Yürüyüş" Asya Kafilesi, İstanbul'a ulaştı. 12 ülkeden 120 aktivistin yer aldığı kafile, Filistin'e özgürlük için Kudüs'e yürüyecek.

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarındaki onlarca ülkeden katılımcılarla oluşturulan "Kudüs'e Küresel Yürüyüş" grubunun Asya kafilesi, İstanbul'a geldi. Endonezya, Malezya, Hindistan, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan gibi 12 ülkenin temsilcilerin yer aldığı kafile üyeleri, Bahçelievler Hasan Doğan Kompleksi'nde toplandı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıya katılan akivistler, kendi ülkelerinin bayraklarıyla özgürlük sloganları attı.

Toplantıda konuşan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar, İsrail rejiminin Filistin'de kan akıtmaya devam ettiğini belirterek, "Esasen Siyonist Rejimin varlığı zulüm üreten bir mekanizmaya dönüşmüştür. Bu mekanizma, büyük insan hakları ihlallerinin sürekli yaşanmasını gelenekleştirmiştir. Ama dünyanın buna itirazlar hep onun hamisi olan BM deki güvenlik konseyine çarpmış ABD ve AB nin himayekarlığında zulümler devam etmiştir. Filistin'de bir avuç Müslüman, Siyonist işgale karşı vatanlarını,

ümmetin emaneti bildikleri Müslümanların ilk kıblesini korumak için yarım yüzyıldır onurlu bir direniş sürdürmektedir" dedi.

Müslüman'ı, Yahudi'si, Hristiyan'ı, çeşitli din mensuplarının Filistin için bu konvoyda bir araya geldiğini ifade eden Sarıyaşar, "Zalim ve zorba rejime ve onun hamiliğini yapan küresel istikbara bir itiraz olarak dünyada vicdan ve özgürlük sevdalısı insanlar seslerini duyurmak ve bu işgalin gayri meşruluğunu bir kez daha haykırmak için Arzın doğusundan Asya'dan yola koyuldular. Onlar bu yolculukları ile 'vicdan sahibi olan her insan bu zorba ve cani işgal ve hamisi batılı konseptin karşısında

durmalıdır' diyorlar" diye konuştu.

"Kudüs'e Küresel Yürüyüş" Asya Kafilesi'nin İstanbul'dan yola çıkarak Konya üzerinden Mersin Limanı'na gideceği ve feribotla Lübnan'a ulaşacağı açıklandı. Konvoy, Afrika ve Avrupa grubuyla 30 Mart'ta Filistin sınırında buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title