Haberler

Erzurum'da Şehir Arşivi Müzesi ile Aşıklar Müzesi kurulacak

Güncelleme:

Erzurum'da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliğinde Şehir Arşivi Müzesi ile Aşıklar Müzesi kurulacak.

Erzurum'da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliğinde Şehir Arşivi Müzesi ile Aşıklar Müzesi kurulacak.

KUDAKA'dan yapılan açıklamaya göre, ajansın 2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında ETÜ tarafından hazırlanan "Tarih ve Kültürün Buluşma Mekanı" projesine ilişkin her iki kurum arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı.

KUDAKA'da gerçekleşen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu ve ajans uzmanları katıldı.

Toplam bütçesi yaklaşık 1 milyon 680 bin lira olan ve 1 milyon 260 bin lirasını KUDAKA'nın finanse edileceği proje kapsamında, Erzurum Kalesi etrafında restore edilerek ETÜ bünyesindeki Erzurum Şehir Arşivine (ERŞA) tahsis edilen tescilli 2 tarihi konak Erzurum Şehir Arşivi Müzesi ve Erzurum Aşıklar Müzesi olarak hizmete açılacak.

Bu müzeler sayesinde Erzurum'un tarihi ve kültürel dokusunun oluşumunda rol oynamış önemli tarihi hadiseler ve şahsiyetler, görsel materyaller aracılığıyla yerli ve yabancı turistlere anlatılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Rektör Ajans Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title