Haberler

Küçükköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konser Verdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesi bünyesinde, TRT Sanatçısı Melda Duygulu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu önceki akşam ilk konserini Sarımsaklı AVM'de verdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesi bünyesinde, TRT Sanatçısı Melda Duygulu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu önceki akşam ilk konserini Sarımsaklı AVM'de verdi.

Turizm sezonu nedeniyle en kalabalık günlerini yaşayan Sarımsaklı'da yaklaşık yüzlerce kişinin büyük bir coşkuyla izlediği konserde, Türk Halk Müziği'nin en bilindik eserlerini seslendiren koroya belde halkının yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilerin tam not verdiği gözlendi. Konserde; Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, Küçükköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, beldede faaliyet gösteren demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu. Konser öncesinde Belediye Başkanı Mesut Ergin öncülüğündeki protokol, konserin verildiği Sarımsaklı AVM'de bulunan Kahramanlar Mahallesi'nin Mahalle Evi'nin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Konser öncesinde konuşan TRT Müziği Sanatçısı Melda Duygulu, koronun Küçükköy'de kurulmasında büyük çabalar gösteren başta Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Konserin aynı zamanda Küçükköy'de bir ilk olan Mahalle Evi'nin de ilk faaliyeti olduğuna işaret eden Duygulu, daha sonra Belediye Başkanı Ergin'i konserin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Konserin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy ve Sarımsaklı'da Mahalle Evleri'nin kurulmasının önemine işaret etti.

Ergin yaptığı konuşmada, "Küçükköy'ün üç mahallesinde yer alacak bu evlerden Kahramanlar ve İlkkurşun Mahalle Evleri faaliyete geçmiş durumdadır. Mahalle Evi adı altında, oluşturulan bu yerlerde hedeflenen çalışmaları ana başlıklar altında sıralamak gerekirse; Her ay bir söyleşi, Sağlık, Kültür, Sanat; Adalet, Beslenme, Gıda, Çocuk Bakımı, Aile İlişkileri, Siyaset alanında katılımcıların aktif olduğu toplantılar, turizm sektöründe eğitimler, aşçılık ve yemek kursu, pansiyon işletmeciliği, garson ve komi yetiştirme eğitimleri, ilk aşamada Yunanca, İngilizce ve Boşnakça olmak üzere dil kursları, hobi ve küçük el üretimlerini destekleyecek kurslar, resim, fotoğraf, el sanatları, müzik, dans, tiyatro, halk oyunları alanlarında eğitimlerdir" dedi.

Çalışmalar kapsamında, vitray kursunu da açacaklarının müjdesini veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, beldeye bağlı mahallelerde oluşturdukları Mahalle Evleri konusunda emeği geçen herkese de teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in konuşmasının ardından sahneye gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Küçükköy Temsilcisi Nermin Duran, belediye öncülüğünde açılan Mahalle Evlerine şık bir Atatürk posteri hediye etti.

TÜRK HALK MÜZİĞİNİN EN GÜZEL ESERLERİNİ BAŞARIYLA SESLENDİRDİLER

Konserde; Altun Hızmav, Çay Benim Çeşme Benim, Çiçekten Harman Olmaz, Edremit'in Gelini, Elif Dedim Be Dedim, Babuba, Çalın Davulları, Oğlanın Adı Ömer ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm türkülerini oldukça başarılı bir performansla sergileyen koro, konser sonunda ayakta alkışlandı.

Coşkunun zirveye çıktığı konserde, hareketli türküler icra edilmesi sırasında bazı vatandaşların kendilerini piste atıp dans ederek sahnedeki koristlerin seslendirdiği türkülere eşlik etmesi dikkatlerden kaçmazken, konserin sonunda seslendirilen 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' adlı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan türkü sırasında, Türk Bayraklarını açan koristlerin bu davranışı, konseri izleyenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılık buldu. Konser sonunda aynı türküyü iki kez seslendiren Küçükköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu dakikalarca ayakta alkışlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarımsaklı Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title