Haberler

Küçükçekmece'deki cinayetin sanığı yeniden hakim karşısında

Küçükçekmece'de kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Abdullah Melih Barış'ın yargılandığı davanın, Yargıtayca bozulmasından sonra yeniden görülmesine başlandı.

Küçükçekmece'de kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Abdullah Melih Barış'ın yargılandığı davanın, Yargıtayca bozulmasından sonra yeniden görülmesine başlandı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Melih Barış katılmadı. Duruşmada, müşteki avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamı okundu.

Sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının ve belli bir hazırlıkla eylemlerini gerçekleştirdiğinin kesin olarak saptanamadığına vurgu yapılan söz konusu kararda, oluşan şüpheli durumun sanığın lehine yorumlanması gerektiği değerlendirilmesinde bulunduğu aktarıldı.

Sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiği gözetilmeden, yanılgılı ve yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğuna hükmeden 1. Ceza Dairesinin, dosya ile ilgili olarak bozma kararı verdiği anlatıldı.

Müştekilerin avukatı Sezin Uçar, bozma ilamına yönelik sanığın bulunduğu celsede beyanda bulunacaklarını ifade ederek, "Duruşmanın seyrine yönelik olarak Nurcan Arslan'ın yakınları, ailesi, duruşma salonunun dışında kalmıştır. Biz davanın bu sebeple büyük salonda görülmesini talep ederiz." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Pak da usul ve yasaya uygun görülen Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına, ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların yargılamanın büyük salonda yapılması taleplerini, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunun yarın müsait olması nedeniyle kabul etti.

Tokat'ta cezaevinde bulunan sanığın, bu akşam saatlerinde İstanbul'a getirilebileceğini belirten mahkeme, bu nedenle duruşmaya yarın devam edilmesine hükmetti.

Mahkemenin kararı

Mahkeme heyeti, 12 Nisan 2018'de açıkladığı kararında sanık Abdullah Melih Barış'ı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verilmişti.

Mahkeme ayrıca sanığa "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası ve bin lira adli para cezası vermişti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Halkalı'da 30 Ocak 2016'da Nurcan Arslan'ın silahla öldürüldüğü, sanık Abdullah Melih Barış'ın haber merkezini arayarak bir kadını silahla yaraladığını söylediği ve teslim olduğu anlatılmıştı.

Sanık Barış'ın gönül ilişkisi olan ve kendisinden ayrılmak isteyen maktulü ikna edemediği takdirde öldürmeyi planladığı ve silahı bu nedenle yanına aldığı kanaatinin oluştuğu aktarılan iddianamede, sanığın maktule ateş ettiğini kabul ettiği ifade edilmişti.

İddianamede, sanık Abdullah Melih Barış'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Küçükçekmece Bakırköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title