Haberler

Küçükçekmece'de Fırın Denetimi

Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Ekipleri Tarafından İlçedeki Ekmek Fırınlarına Yönelik Olarak Yapılan Denetimlerde, Sağlıksız ve Hijyenik Olmayan Koşullarda Üretim Yaptıkları Belirlenen 2 Fırın Kapatılarak Ekmekleri Toplatıldı.

Küçükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçedeki ekmek fırınlarına yönelik olarak yapılan denetimlerde, sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda üretim yaptıkları belirlenen 2 fırın kapatılarak ekmekleri toplatıldı.

Ramazan nedeniyle ilçede gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerini arttıran Küçükçekmece Belediyesi ekipleri, bugün öğle saatlerinde ekmek fırınlarını denetledi. Denetimlere, Başkan Yardımcıları Ahmet Gedik ve Halil Ortaç ile sağlık ve zabıta müdürlüğü ekipleri katıldı. Belediye ekipleri, fırınların özellikle imalathane kısımlarını gezdi. Buralarda görülen olumsuzluklarla ilgili rapor tutan belediye ekipleri, eksikliklerin giderilmesi için fırın sahiplerine 10`ar günlük süre verdi. Ekmekler, gramaj yönünden kontrol edilirken genellikle fırınların ekmekleri belirtilen gramajda ürettikleri görüldü.

MÜHÜRLENEN FIRINLAR EL DEĞİŞTİRİP YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

Denetimler sırasında, daha önceden mühürlenerek faaliyetlerine son verildiği belirtilen 2 fırının kaçak olarak üretime devam ettikleri de belirlendi. Mühürlendiği halde üretime devam eden Cumhuriyet Mahallesi`ndeki Şafak Odun Ekmek Fırını ve Şahintepe Mahallesi` ndeki bir başka fırın, yeniden mühürlenerek faaliyetten men edildi. Mühürlenen ve kaçak olarak üretime devam eden fırınların, devir yoluyla el değiştirdiği ve bu şekilde çalıştıkları belirlendi. Bu fırınlarda üretilen ekmekler, belediye ekipleri tarafından toplatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Ortaç, fırın sahipleri ve çalışanlarına üretim ve satışın hangi koşullarda yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi. Ortaç, ¨İmalathaneler ekmek üretimine uygun değil. Bu koşullarda ekmek üretimine izin veremeyiz. Bu ekmeği biz yemeyiz, halkımıza da yedirtmeyiz.¨ diye konuştu.

İlçedeki fırınların sürekli denetlendiğini belirten Ortaç, ¨Fırınlarımız çok iyi bir seviyeye ulaştı. Olması gereken standartlarda üretim yapılıyor. Ancak çok az sayıda sağlıksız koşullarda üretim yapan fırınlar kaldı. Onlara da üretim izni vermeyeceğiz. Halkımızın bunu bilmesini istiyorum¨dedi. Denetimlerin, Ramazan ayı boyunca aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title