Haberler

Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri"

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, "2017 Geleneksel Türkiye Çobanları Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri", Karacabey'de başladı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, "2017 Geleneksel Türkiye Çobanları Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri", Karacabey'de başladı.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çelik, tarımın insan varlığını sürdürmenin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "İnsanların hayatını devam ettirebilmeleri, tarımsal üretime bağlıdır. Başka da bir seçenek yoktur. Tarımın en önemli alanlarından biri de hayvancılıktır. Bu alanda da küçükbaş hayvancılığın özel bir yeri ve önemi vardır." diye konuştu.

Küçükbaş hayvancılıkta çobanların önemli bir rol oynadığını anlatan Çelik, "Küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilir olmasının en temel faktörü çobanlardır. Çobanlık mesleği, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisidir. Peygamber mesleği olarak da bilinen çobanlık, mukaddes bir vazife olarak kabul görür." ifadelerini kullandı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın da katıldığı açılış töreninin ardından ilçede gerçekleştirilen "Sürü Yönetimi" kursuna katılan çobanlara sertifikaları verildi.

Çobanlar tarafından Karacabey Belediye Başkanı Özkan'a kepenek ve sopa hediye edildi.

Yerli ve yabancı küçükbaş koyunların tanıtımının yapılacağı etkinlik, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Çelik Karacabey Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title