Haberler

Küçük Yeliz'in Büyük Yeteneği

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Namık Kemal İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Yeliz Kahveci, küçük yaşına rağmen keman çalmada gösterdiği başarı ile ilçede herkes tarafından tanınan biri haline geldi.

10 yaşından buyana yaklaşık 3 yıldır keman çalan küçük Yeliz Kahveci, Turgutlu Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koralarında çaldığı keman ile dinleyenleri adete büyülüyor. Çalarak söyleme özelliğine de sahip Yeliz Kahveci eğitiminin yanı sıra Nurdan Tezel ve koro şefi Halil İbrahim Yüksel'den ders almaya devam ediyor. Bestekar ve koro şefi Erdinç Çelikkol'un korosunda yer alma başarısını gösteren küçük kemancı, aynı zamanda keman öğretmeni Hasan Soysal ile de çalışma fırsatı bulduğu öğrenildi. Müzik ile ilgilenmeye 5 yaşında flüt çalarak başlayan ve daha sonra 10 yaşında kemana merak saran Yeliz, öğretmenleri ve çalıştırıcıları tarafından daha şimdiden Türkiye ve Dünya'nın kemancıları arasında gösteriliyor.

Kızlarına her konuda büyük destek sağlayan anne Serpil ile baba Halim Kahveci, "Yeliz'in öğretmenleri onun ileride dünya çapında bir kemancı olabileceğini söylüyorlar. Bizim kendisinden eğitimini ve müziği aynı anda yürütmesinden başka bir isteğimiz yok. Ailesi olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız ve çok iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" dediler. Yeliz Kahveci ise, "İyi keman çalan biri olmak istiyorum. Sadece kemanda ilerleme kaydetmek ve vaktimi tamamen keman ile geçirmek istediğim için konservatuara gitmek istemiyorum. Kemanda çok iyi bir ilerleme gösterip Türkiye ve Dünya'nın sayılı kemanileri arasında gösterilmek ve kendi tarzımı oluşturarak kimseye benzemek istemiyorum. Ben Türkiye'nin keman denince ilk akla gelen ismi olmak için çalışacağım ve en büyük hedefim de keman ve sanat müziğinde Türkiye'nin ilerlemesine katkı sağlamak." diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Turgutlu Belediyesi Türk Sanat Müziği Konseri'nde Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan tarafından oldukça beğenilen Yeliz'e burada çiçek verilmiş, Başkan Orhan ayrıca Turgutlu Belediyesi olarak küçük müzisyene belediyenin en yüksek bursunu vereceğini açıklamıştı.

(İU-ÖA) 29.04.2008 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title