Haberler

Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Perde Sizin İçin Açılıyor

Ankara Devlet Tiyatrosu Tarafından Düzenlenen "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali Bu Yı Dördünüü Kez Seyirciyle Buluşuyor.festival 25 ile 30 Nisan Tarihleri Arasında Gerçekleşecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali bu yı dördünüü kez seyirciyle buluşuyor.Festival 25 ile 30 Nİsan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Festivalde yer alan oyunlar, her gün saat 11.00 ve 14.00'de sahnelenecek. Tiyatroya gitmemiş, çocuklar ve maddi gücü yetersiz okulların oyunları seyredebilmeleri için Akün Sahnesi, Şinasi Sahnesi, Altındağ Tiyatrosu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Küçük Tiyatro ve Stüdyo Sahne'de saat 11.00 temsilleri ücretsiz sergilenecek.

AÇILIŞ ETKİNLİKLERİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Festival, 25 Nisan Cuma günü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, festival komitesi ve  katılımcıların  festivalin esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve temennilerini sunmak üzere Anıtkabir'i ziyaret etmeleri ile başlayacak.

Festival bünyesinde  yerli ve yabancı oyunların yanı sıra çocuk ve gençlik tiyatrolarının gelişimini hızlandırmak, bu konularda fikir alışverişinde bulunmak ve yeni yazarların yetişmesine olanak tanımak adına atölye çalışmalarına da yer verilecek. Festival kapsamında yapılacak atölye çalışmaları şöyle:

"Festivalin açılışından önce 20-24 Nisan tarihleri arasında Frederic Herrera "Gold and Sılver" (Altın ve Gümüş) adlı bir atölye çalışması düzenleyecek. Devlet tiyatroları sanatçılarının katılacağı bu atölye çalışmasının sonucunda ortaya çıkan eser 25 Nisan Cuma günü Akün Sahnesi'nde seyircilere sunulacak.

Festival bünyesinde ikinci atölye çalışması Stüdyo Sahne'de Tiyatro Çatı ve Teoman Tenikeci ile birlikte yapılacak. 

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde ise 26 Nisan Cumartesi 16.00-18.00 saatleri arasında Goethe Instıtut’ün  katkılarıyla Anja Tuckermann 'çocuk tiyatrosundan sonra ne gelmeli, gençlik tiyatrosunun önemi' başlıklı bir sunum yapacak.  Bir üçlemenin ilk basamağını oluşturan bu sunumu  27 Nisan Pazar günü Şinasi Sahnesi'nde Hamburg Gençlik Tiyatrosu tarafından sergilenecek genç izleyicilere yönelik "Playback Life" (Kopya Yaşamlar) adlı oyun  ve Pazartesi günü Hamburg Gençlik Tiyatrosu sanat yönetmeni Klaus Schumacher'in  gençlik tiyatrosu ile ilgili sunumu takip edecek.

27, 28 Nisan'da Kanada'dan Luciano Logna yönetmen, oyuncu ve yazarlarla karakter yaratmaya yönelik bir çalışma gerçekleştirecek. Daha çok oyunculuk temelli bu çalışmada karakter yaratma çabasında önyargıların üzerimizde nasıl bir değişim yarattığı anlatılacak."

Türkiye'de çocuk ve gençlik tiyatrosunda yazar bulma sıkıntılarını bir nebze azatmak adına yazar, yazar adayları ve oyuncuların biraraya geleceği bir atölye çalışmasını da DT sanatçılarından Eray Eserol gerçekleştirecek. Yazarlar, yazar adayları ve çocukların bir araya geleceği bu çalışmada katılımcılar kendi aralarında kurdukları takımlar ile çocuklara amaçlarını daha doğru  iletebilme yollarını arayacaklar. Genç yazarlara tecrübe kazandıracak bu çalışmada oyunları ileride seyredecek çocukların üretim aşamasında etkin olmaları amaçlanıyor. 

FESTİVALDEKİ YERLİ OYUNLAR

Festivale Van Devlet Tiyatrosu "Nasreddin İnadın Sonu", Trabzon Devlet Tiyatrosu "Don Kişot", Antalya Devlet Tiyatrosu "Tablolarda Tiyatro", Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Dünyanın Eski Zamanlarında/ Meddah", Konya Devlet Tiyatrosu  "Midas'ın Kulakları" adlı oyunlarla katılacaklar.

Kukla tiyatrosu alanında önemli çalışmalara imza atan Lüleburgaz Uçan Eller Kuklaevi "Gün Işını",  Çankaya Belediyesi "Pippi ve Uzun Çorap", İzmir Karşıyaka Belediyesi "Domates ve Gözlük", Polis Amca Okulu ise "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunlarla festivaldeki yerlerini alıyor.

FESTİVALDEKİ YABANCI OYUNLAR

Litvanya eğitim sistemini eğlenceli bir dille anlatan oyunu "M", Hollanda dans figür tiyatrosunun bir örneği olan "Madcap", İngiltere ise "Drogo Island" ile Ankara'ya geliyor. Festivale iki oyunla katılan ülkelerden Almanya gençler için "Playback Life" (Kopya Yaşamlar), küçükler içinse "Ich und Du" (Sen ve Ben), Küba, Külkedisi'nin farklı bir yorumu "“La Cenicienta Segun Los Beatles” ve Andersen masallarının dans ve müzik eşliğinde anlattığı “Las  Cuentos de Andersen” i sahneliyor.   İspanya bol ödüllü "Kraft", Hırvatistan  "Igra" , Slovenya kurşun askerin kukla uyarlaması "The Steadfast Tin Soldier" Ukrayna ise “Tomarrow we’ll leave our home” adlı oyunlarıyla küçük hanım ve beylerle buluşuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title