Haberler

Küçük Esnafa Müjde

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Küçük Esnaf ve Kobi'leri İlgilendiren İki Ayrı Projenin Çalışmalarının Tamamlandığını Duyurdu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küçük esnaf ve KOBİ'leri ilgilendiren iki ayrı projenin çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara yönelik sıfır faizli kredi verilmesine ilişkin çalışmaların bittiğini ve önümüzdeki hafta içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açıklayacaklarını duyurdu. Çağlayan; "Bu konuda KOSGEB'e talimat verdim. Elimizde kalan kaynağımız neyse onu son damlasına kadar kullanmaya çalışıyoruz" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı kuruluşların ve Rekabet Kurulu Başkanlığı'nın 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri tamamlanarak kabul edildi.

Plan Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Bakan Çağlayan, küçük esnaf ve KOBİ'leri ilgilendiren iki ayrı projenin çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

-ESNAF İÇİN "DESTEKLEME PAKETİ PROJESİ" GELİYOR

Bakan Çağlayan, küçük esnaf ve KOBİ'lere yönelik iki ayrı proje üzerinde yapılan çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Hükümet Programı ve Eylem Planı çerçevesinde bakanlığımızca hazırlanan "Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm Destek (3D) Stratejisi Belgesi Eylem Planı' çalışmalarımız tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak" dedi.

-SIFIR FAİZLİ KREDİ-

Bakan Çağlayan, sıfır faizli krediden eskiden sadece imalatçıların faydalandığına dikkat çekerek, "Bu çerçevede yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Esnaf, sanatkar, hizmet sektörünün de yararlanacağı 0 faizli kredi uygulanacak. Elimizde bir kaynak var... Esnafın bir araya gelerek kullanmasını da öngören bir şey olacak. Esnaf ve sanatkara yönelik sıfır faizli kredi önümüzdeki bir hafta içinde açıklanacak. Elimizde kalan kaynağımız neyse onu son damlasına kadar kullanmaya çalışıyoruz. Hizmet sektörü de bu krediden yararlanacak. Bankalarla anlaşma yaparak, KOSGEB'e talimat verdim" şeklinde açıkladı.

-20 SEKTÖRÜN REKABET GÜCÜ ANALİZLERİ EKK'YA SUNULUYOR-

Pazartesi toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, 20 sektörün rekabet gücü analizlerini EKK'ya sunacaklarının kaydeden Bakan Çağlayan, "Bu yıl sonuna kadar sektörel, bölgesel ve proje bazlı bir teşvik sistemine geçilmesi bazlı bir çalışmamız devam ediyor. Eskiden bir sıfır vardı, şimdi sıfırın önüne bir 1 koyduk. Şimdi elimizde bir veri seti var ve gerekli değerlendirmeleri yapabileceğiz" dedi.

Çağlayan, teşvik sisteminin dört dörtlük olması için gayret sarf ettiklerini söyledi.

-ÖZEL SEKTÖRÜN BORCU 18 MİLYAR YTL

Özel sektörün borcu ile ilgili elinde her türlü verilerin bulunduğunu ifade eden Çağlayan, "Özel sektörün şu kadar borcu var' bu rakamların hepsi bende var. Dağılımını da size söylerim. 31 Aralık 2007 itibariyle yabancı para cinsinden borcu 18 milyar YTL'dir" dedi.

-KREDİ KARTI-

Kredi kartları ile ilgili soruları da yanıtlayan Çağlayan, "Kendisine zorla gönderilmiş kredi kartından tüketicinin internet ve telefon yoluyla vazgeçebileceği bir sistem. Ekim ayı itibariyle 1 milyon kredi kartı iptal edildi. Bankaların bu keyfiyetine imkan verilmeyecek" dedi. Protestolu senet sayısının artabileceğini belirten Çağlayan, "Ama ben senedi protestolu senede göre değil takipteki alacağa göre yaparım. Sayısal bazda yapmak çok doğru bir yaklaşım değil. Takipteki kredilere bakacaksınız. Bu şekilde bana göre daha objektif değerlendirilebilir" diye konuştu.

(ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title