Haberler

9 Yaşındaki Ekin, Satrançta Büyük Başarılar Elde Ediyor

Güncelleme:

MUSTAFA ÇİFTÇİ- Okuma-yazma öğrenmeden başladığı satrançta, Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu bulunan 9 yaşındaki Ekin Barış Özenir, bütün rakiplerini mat edip "büyük usta" unvanıyla satrançta otorite olmayı hedefliyor.

Kreşte eğitim görürken santrançla tanışan Özenir, ailesinin de katkısıyla 5 yaşında profesyonel anlamda dersler almaya başladı.

Kısa sürede hocalarının da dikkatini çeken Özenir, 2011 yılında katıldığı Türkiye Şampiyonasında 7 yaş kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Aynı yıl dünya okullar arası satranç turnuvasında 7 yaş kategorisinde de dünya ikincisi olan Özenir, 2012 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında 8 yaş kategorisinde ikinci oldu.

Aynı yıl Dünya Satranç Olimpiyatları'na katılarak satrançta önemli bir başarı gösterenlere verilen "usta adayı" unvanını alan Özenir, bu yıl ise 9 yaş kategorisinde Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası'nda üçüncü, Avrupa Okullararası Satranç Şampiyonası'nda ise birinci olan Özenir, satrançta alınabilecek en önemli unvanlardan biri olan, şampiyonalarda büyük başarılara imza atanlara verilen "büyük usta" unvanını almayı hedefliyor.

Özenir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma-yazmayı öğrenmeden tanıştığı satrançta, büyük başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kazandığı kupa ve madalyaların daha büyük başarılar için kendisini hırslandırdığını ifade eden Özenir, "Okul öncesi eğitim sırasında birkaç defa satranç oynadık. Hoşuma gitti sürdürmek istedim. Sonrasında babamın desteğiyle 5 yaşında satranç oynamaya başladım. Okuma-yazma konusunda sıkıntılarım vardı ama satrançta öyle bir sıkıntım olmadı. Satrançta kendimi daha da geliştirmek için kursa yazıldım. Kursta hocalarımın desteğiyle başarılı sonuçlar ortaya koydum. Sonrasında da şampiyonluklar geldi" dedi.

Başarılı olmak için günlük 8 saat satranç çalıştığını belirten Özenir, "Bundan sonraki aşamada bütün rakiplerimi mat ederek 'büyük usta' unvanını alma gayreti içerisinde olacağım" diye konuştu.

Satrancın okul derslerine de katkı sağladığını dile getiren Özenir, satranç oynamaya başladıktan sonra okulda daha başarılı olduğunu söyledi.

Satranç hocası Metin Aktaş ise, Özenir'in kısa sürede oyuna uyum sağlayarak büyük başarılara imza attığını, bundan sonraki aşamada kendisinden daha büyük işler beklediklerini söyledi.

Baba Alaaddin Özenir de oğlunun kreşteyken bir arkadaşına özenerek satranca başladığını, sonrasında ailenin de desteğiyle profesyonel anlamda dersler aldığını ifade etti.

Oğlunun Avrupa ve dünya genelinde dereceler almasının kendilerini sevindirdiğini belirten Özenir, "Şampiyonlukların art arda gelmesi bizim için sürpriz oldu. Dünya çapında başarılar elde etmesi, bizi daha çok onunla ilgilenmeye itti. Biz hedeflerine doğru ilerlerken onun yanında oluyoruz. Elinden tutuyoruz. İnşallah hedeflerine ulaşır" dedi. - Mersin

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title