Haberler

Küçük: "Cumhurbaşkanı Olacak Kişi Uyum Temin Edebilmeli"

İso Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Cumhurbaşkanı Devlet Kurumlarının Uyum İçinde İşlemesi Açısından Büyük Önem Taşımaktadır. Bu Çok Önemli ve Anlamlı Görevi Üstlenecek Kişinin, Bu Uyumu Temin Edebilmesi, Toplumsal ve Siyasi Mutabakat Temelinde, Uzlaşma İçinde Belirlenerek, Halkın Aklında ve Gönlünde Kabul Görmesi, Ülkemiz Huzuru ve İstikrarı Açısından Çok Önemlidir" Dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Cumhurbaşkanı devlet kurumlarının uyum içinde işlemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çok önemli ve anlamlı görevi üstlenecek kişinin, bu uyumu temin edebilmesi, toplumsal ve siyasi mutabakat temelinde, uzlaşma içinde belirlenerek, halkın aklında ve gönlünde kabul görmesi, ülkemiz huzuru ve istikrarı açısından çok önemlidir" dedi.

İSO Mart Ayı Meclis Toplantısında konuşan Tanıl Küçük, yapısal reformların gerçekleşmediği, kurdaki düşüklüğün devam ettiği bir ortamda, sanayinin rekabet gücünün giderek zayıfladığını kaydetti. Küçük, karlılığı giderek düşen, tasarruf ve öz kaynak kapasitesi giderek azalan, büyümek isteyen özel sektörün, borçlanmak zorunda kaldığını belirterek, bunun cari açıktaki artışta önemli bir etken olduğunu kaydetti. Küçük, Türkiye'nin cari açığını taşınabilir seviyelere çekmek zorunda olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Tanıl Küçük, önümüzdeki seçim sürecinde "gerilim ve belirsizlik dozu yükselirse, bir sermaye çıkışı yaşanır mı?" sorusunun kafalarda olduğunu aktardı. Küçük, "2007 Türkiye'sinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, oldukça çok soru işaretinin ortaya çıktığını görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı, zirvesi, simgesel önemi çok yüksek. Cumhurbaşkanı devlet kurumlarının uyum içinde işlemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çok önemli ve anlamlı görevi üstlenecek kişinin, bu uyumu temin edebilmesi, toplumsal ve siyasi mutabakat temelinde, uzlaşma içinde belirlenerek, halkın aklında ve gönlünde kabul görmesi, ülkemiz huzuru ve istikrarı açısından çok önemlidir" diye konuştu. Türkiye'nin ve Türk siyasetinin bu süreci, tıkanıklık değil, çözüm üreterek aşmayı başaracağına inanmak istediğini belirten Tanıl Küçük, bunun başarılması halinde ise Tür demokrasisinin önemli bir sınavı daha geride bırakmış olacağını, siyasi ve ekonomik istikrarın sürdürülebilirliği yolunda önemli mesafe kaydedileceğini söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title