Haberler

Küçük Begüm'ün Organları 6 Kişiye Hayat Verecek

Aksaray'da Meydana Gelen Trafik Kazasında Yaralanan ve Tedavi İçin Getirildiği Kayseri'de Hayatını Kaybeden 8 Yaşındaki Begüm Güler'in Organları, 6 Kişiye Hayat Verecek.

Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavi için getirildiği Kayseri'de hayatını kaybeden 8 yaşındaki Begüm Güler'in organları, 6 kişiye hayat verecek.

Aksaray'da 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yaralı olarak Kayseri'ye getirilerek Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Begüm Güler'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Begüm'ün ailesi, doktorlarla görüştükten sonra organları bağışlama kararı verdi.

Ailenin aldığı bu kararın ardından, Begüm Güler'in böbrekleri, kalbi, karaciğeri ve korneaları nakil için hazırlandı. Begüm'ün kalbi, kalp nakli bekleyen bir hasta için İzmir'e gönderilirken, karaciğeri, böbrekleri ve kornealarının ise Kayseri'de nakil bekleyen hastalara nakledilmesi için çalışmalara başlandı.

Karaciğer nakli yapılacak hasta ile böbrek nakli yapılacak hasta belirlenirken, diğer böbreğin ve korneaların nakledileceği hastalar için de gerekli tahliller yapılmaya başlandı. Nakil yapılan hastaların kimliklerinin daha sonra açıklanacağı öğrenildi.

Bir ilköğretim okulunun öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren yolcu otobüsünün Aksaray'da kamyonla çarpışması sonucu çoğunluğu öğrenci 33 kişi hayatını kaybetmişti. Begüm Güler'in de hayatını kaybetmesiyle birlikte ile ölü sayısı 34'e yükseldi.

(SEK-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title