Haberler

Kubalı, 1'inci Sınıf Şövalye Oldu

Danimarka Kraliçesi 2'nci Margrethe, İzmir Danimarka Fahri Konsolosu Dr. Ali Nail Kubalı'ya '1'inci Sınıf Şövalyelik Nişanı' Verdi. 5 Yıl Önce Şövalyelik Nişanı Alan İzmirli İşadamı Bu Defa '1'inci Sınıf Dannebrog Şövalyeliği'ne Yükseldi.

Danimarka Kraliçesi 2`nci Margrethe, İzmir Danimarka Fahri Konsolosu Dr. Ali Nail Kubalı`ya `1`inci Sınıf şövalyelik nişanı` verdi. 5 yıl önce şövalyelik nişanı alan İzmirli işadamı bu defa `1`inci Sınıf Dannebrog Şövalyeliği`ne yükseldi.

Danimarka Büyükelçisi Christian Hoppe ve eşi Dr. Yelena Lykova, 1987 yılından bu yana Danimarka Fahri Konsolosluğu yapan Ali Nail Kubalı`ya nişanı takdim töreni için İzmir`e gelecek. Büyükelçi ve eşi bu tören için İzmir`deki yabancı misyon şefleri ve eşlerine 23 Temmuz Pazar akşamı Çeşme Ilıca Otel`de kokteyl verecek. Kubalı, şöyle dedi:

``Danimarka Kraliçesi`nden böyle bir nişan alıyor olmaktan gurur duydum. Bu nişan bana Fahri konsolos olarak verdiğim hizmetlerle ilgili olarak verilmektedir. Bizim elçi ve konsoloslarımız nasıl bulundukları ülkelerde cumhurbaşkanımızı temsil ediyorlar ise, Danimarka`da da elçi ve konsolosların kraliçeyi temsil ettikleri varsayılıyor. Bu nedenle söz konusu nişan bana da kraliçe tarafından veriliyor. Aslında bütün ülkeler fahri konsoloslarına verdikleri hizmetler dolayısıyla zaman zaman bu türden nişanlar veriyorlar. Ben nişanı İzmir`de mütevazi bir törenle almayı tercih ettim.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title