Haberler

Ktü'de Rektörlük Seçimleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Rektör Adayı Prof.dr. Tahsin Yomralıoğlu, Ktü'ye Bilim Bayrağını Kendilerinin Dikeceğini ve Sonuna Kadar da Dalgalandıracaklarını Söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Adayı Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu, KTÜ'ye bilim bayrağını kendilerinin dikeceğini ve sonuna kadar da dalgalandıracaklarını söyledi.

KTÜ'de yapılacak rektörlük seçimleri için daha önce adaylığını açıklayan Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu, seçimlerin menfaat beklentisinde olanlar ve onların destekçileri ile üniversitenin kimliğini korumak adına kaygı duyan bilim insanları arasında geçeceğini ileri sürdü.

Şimdiden rektörlük seçimi adına çeşitli ortamlarda özel hesaplaşmalar için zemin oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Yomralıoğlu, şöyle konuştu: "Ancak inancım odur ki, sağduyu sahibi öğretim üyelerimiz ve üniversitenin gerçek sahibi olan toplum, bu kirli pazarlıklara alet olmayacaktır. Çünkü KTÜ'de dip dalgası kendini hissettirmeye başlamıştır. Ben, insanlara makam, mevki, bilgisayar, masa, sandalye vaat etmiyorum. Tek söylemim, bilim adına medeni bir duruşun sergilenmesidir." Yıllardır antidemokrat anlayışla yönetilen KTÜ'nün artık kendini yöneten bir kurum haline gelmesi gerektiğini anlatan Yomralıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Suya sabuna dokunmama anlayışı artık bitmeli. Biz, temiz KTÜ adına suya sabuna dokunacağız. Bırakalım eski köye yeni adetler getirelim. KTÜ artık kemikleşmiş kabuğunu kırıp, yeni yüzleri ile toplumu aydınlatmalıdır. Bilinmelidir ki bu bir sahiplenme çıkışıdır. Bu çıkış sadece KTÜ için değil bölge için de büyük önem taşımaktadır. Ben bu meşaleyi özellikle genç akademisyenler adına yaktım. Tüm bu anlayışlardan dolayı ben değişim sözü veriyorum." Çok sayıda projesi olduğunu anlatan Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ancak en önemlisi gelişmiş üniversitelerde olduğu gibi Ankara'nın doğusunda bir ilki KTÜ'de başlatıp bundan böyle dekanların seçimle gelmesini sağlamak olacaktır. Gerçek özgür ve demokratik bir üniversite böyle olur. Dolayısıyla başta dekan ve makam pazarlığına son vereceğiz. Her yerde söylüyorum. Kadrom KTÜ'nün tüm akademik, idari ve öğrenci kadrosuyla bir bütündür. Ayırımcılık ve gurupçuluk olmamalıdır. Ben kadromda olacakları değil olmayacakları yüksek sesle söylüyorum. Çünkü hiç kimseyle bir bağım yok. Diğer adayları da bu yönde açık olmaya davet ediyorum. Şunu söylüyorum, bilim bayrağını KTÜ'ye artık biz dikeceğiz ve sonuna kadar da onu dalgalandıran biz olacağız." (EK-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title