Haberler

Ktü 43. Dönem Mezuniyet Töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (ktü) 43

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 43. dönem mezuniyet töreni yapıldı.

KTÜ Stadyumu'nda düzenlenen törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, öğrencilerin Ulu Önder Atatürk'ün çağdaş Türkiye'sinin oluşması için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini belirterek, 'Sizler bu Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için, sadece Anadolu'nun değil, dünyanın dört köşesinde 'Yurtta sulh, cihanda sulh' düsturunu yaşatmak için çaba sarf etmelisiniz. Temennimiz KTÜ'de kazandığınız deneyim ve becerileri dünyaya sunmanızdır' dedi.

KTÜ öğretim üyelerinin de valilikle, yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza çalıştıklarını ifade eden Kızılcık, dünya ile yarışabilir bireyler yetiştirdikleri için öğretim üyelerine teşekkür etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise konuşmasına, İskenderun'da 6 askerin şehit edildiği terör saldırısı ile Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısını kınayarak başladı.

Mezuniyet törenini 'Son ürünümüzü devşirip hasat topladığımız gün' olarak niteleyen Özen, ülke ve ulusun ihtiyaç duyduğu çağdaş ve nitelikli insan gücüne yeni neferler kazandırdıkları için mutluluk duyduklarını vurguladı.

KTÜ'nün Cumhuriyet döneminin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük yatırımlardan biri olduğunun altını çizen Özen, öğretim üyeleriyle birlikte 'En iyilerin tercihi olan bir üniversite' vizyonu taşıdıklarını, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, eğitim ve araştırmada öncü bir üniversite olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, üniversite birincisi Zümrüt Kaya ile dereceye giren öğrenciler kürsüye davet edildi. Rektör Özen, öğrencilere ödüllerini verdi. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de dereceye giren öğrencilere, isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor formaları ile saat hediye etti.

(AYD-ORH-SA) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title