Haberler

Kttc Dışişleri Bakanı Avcı Pile'yi Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Sınır Köyü Pile'de Yaşayan Türklerin Sorunları Hakkında Bilgi Almak Amacıyla Bugün Pile'yi Ziyaret Eden KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Karşılaşılan Sorunların Çözümü İçin Gereken Her Şeyi Yapacaklarını Söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) sınır köyü Pile'de yaşayan Türklerin sorunları hakkında bilgi almak amacıyla bugün Pile'yi ziyaret eden KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, karşılaşılan sorunların çözümü için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Avcı, Türkler ve Rumların yaşadıkları Pile köyünde Türk muhtar Necdet Ermetal ile görüştü. Pile Türk Muhtarlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Pile köyünün sorunları ele alındı. Turgay Avcı, Pile köyünün hassas bir konuma sahip olduğunu belirterek köyün sorunlarını çözmek için elden gelen tüm çabanın harcanacağını söyledi.

Bakan Avcı ayrıca, Pile köyünde Serkan Kısa isimli Türk vatandaşının olayıyla ilgili Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün takındığı tavrın kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Pile'de gerilimli saatler yaşanmış, Serkan Süleyman adlı Türk iş adamı Rum polisince tutuklanmış ve iş yeri tahrip edilmişti. Tutuklu Türk, daha sonra bölge komutanının BMBG'yi protesto ve girişimi ile Rum polisinin elinden kurtarılmıştı.

(MG-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title