Haberler

Kto Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (Kto), Ocak Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirdi. Ocak Ayı Faaliyetlerinin Değerlendirildiği Toplantıda Konuşan Kto Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, "Türkiye, Enflasyon Rakamlarının En Yüksek Seviyelerde Olduğu 'Kara Çarşambalara' Geri Dönmek İstemiyor" Dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirdi. Ocak ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, “Türkiye, enflasyon rakamlarının en yüksek seviyelerde olduğu 'Kara çarşambalara' geri dönmek istemiyor“ dedi.

KTO Konferans Salonu'nda Bekir Adıyaman başkanlığında gerçekleştirilen Ocak ayı Olağan Toplantısı'na KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci ve oda üyeleri katıldı. 5 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda konuşma yapan Kilci, odanın 2008 yılı ocak ayında yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Faaliyet raporunu arz etmesinin ardından Kilci, ülke gündemindeki bazı meseleler ile ilgili düşüncelerini ifade etti. 2007 yılı, ekonomik göstergelerin olumsuz yönde ilerlediği bir yıl olduğunu belirten Kilci, 2007 yılında yaşanan yüzde 4'lük büyümenin bunun en iyi gösterge olduğunu dile getirdi.

2001 yılında yaşanan krizin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Kilci toplantıda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye bir daha kriz yaşamak istemiyor. 2001 yılından bugüne kadar sadece bir Afrika ülkesi hariç tüm ülkelerde belirli bir büyüme oldu. Anadolu yaklaşımı projesi beklenen verimi göstermemiştir. Kayseri'de sadece 3 firma bu projeden olumlu etkilenmiştir. Ekonomik reformlar bir an önce yapılmalı. Tabi de bu da yetmez. Dışarıdaki pazar yarışında batılı ülkelerle aynı ölçekte mücadele etmemiz gerekiyor. Son 8-10 senedir dışarıya ülke olarak çok kaliteli mallar satıyoruz. Bu böyle devam etmeli”

Gazze'de yaşanan olaylara değinen Kilci, İsrail'in yaptığı faaliyetlerini insanlık dışı bulduğunu da sözlerine ekledi.

Kilci'nin konuşmasının ardından toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. KTO, toplantıya katılan katılımcılara gömlek ve kravat hediye etti.

(YS-Y)

29.01.2008 18:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title