Haberler

Kto Meclis Toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimlerine ilişkin, "Kim seçilirse benim başımın tacı, başkanım o olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimlerine ilişkin, "Kim seçilirse benim başımın tacı, başkanım o olacaktır" dedi.

Özhaseki, KTO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'yi ileriye taşıyacak projeleri yürüttüklerini belirterek, Erciyes Master Projesi'nin kente sağlayacağı sosyal ve ekonomik yararlarını anlattı.

Bugün uğraştıkları işlerin, belediyenin kanunen tarif edilmiş işlerinin dışında olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bu projeleri gerçekleştirmesek kimse bana 'niye yapmadın' demez. 'Niye Yamula Barajı ile uğraşmadın, stadı niye yaptırmadın, niye Erciyes'e kayak merkezi yaptırmadın, niye üniversite ile uğraşmadın' demez. Ama madem ki bu şehrin çocuğuyuz, bunlar bir vebal. Şükür Allah'a su, kanal, arıtma gibi derdimiz kalmadı, üst yapıya çok emek verdik, gecekondu derdimiz yok, ulaşımda altından kalkamayacağız derdimiz yok. Ufak tefek sorunlarımız, konuşacağımız, tartışacağımız konular olur ama bunlar altından kalkılamayacak problemler değil. Şimdi de Kayseri'yi ileriye taşıyacak, pastayı büyütecek ve herkesin bu pastadan biraz daha fazla pay almasını sağlayacak bir ortama doğru geliyoruz. Ben bunun mutluluğunu, kendi içimde yaşıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu huzur devam eder.

Tabi en çok korktuğumuz bu uyumun bozulması. Bu uyumu bozacak uzun boylu bir şey olmuyor. Tek tük fitne, fesatlık yapanlar çıkıyor. Gece gündüz, fitne, fesatlık düşünen, uğraşan, 'bir fesatlık yapıp Kayseri'nin üzerine atayım' diyenler var mı, var. Ben onları biliyorum. Nerelerde oturduklarını, nerelere gittiklerini biliyorum ama bunlar azınlıkta. Hazreti Peygamber dünyadaki gelmiş geçmiş en güzel insan. Onun döneminde, onu taşlayabilecek kadar, ona işkence edebilecek kadar, ona kötülük edebilecek kadar fitne ve fesat çıkmış. Şöyle bir şey olmaz, 'Herkes çok iyi, hiç kötülük yok'. Böyle bir dönem yok. O bir iki fitne fesada bakarak kimsenin morali bozulmayacak. Herkes kanının hükmünü işler. Onlar kanının hükmünü işlesinler, biz iyilik yapmaya devam edelim. İşimize bakalım, önümüzü bakalım. Bunun neticesinde de bu şehre olan borcumuzu ödeyelim."

-KTO seçimleri-

KTO ve Kayseri Sanayi Odası'nda seçim sürecinin başladığını anımsatan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Hayırlı olsun, Allah utandırmasın. İnşallah bir arkadaşımız teveccüh görecektir, seçilecektir. Kim seçilirse benim başımın tacı, başkanım o olacaktır. Geçen seçimde de öyle oldu. Tavır almayacağımızı, geriye çekileceğimizi, kim seçilirse başımıza taç edeceğimizi söyledik, sonuna kadar da beraber çalışacağımızı söyledik. 19 yıllık belediyecilik hayatımda, esnaf odalarında, ticaret odasında, değişik meslek gruplarının içerisine girip de müdahil olduğum bir grup yok. Otobüsçüler Odası bizi çok ilgilendiriyor. Seçimleriyle hiç ilgilenmiyorum. Kim seçildiyse hayırlı olsun. Arkadaşların kendi işi. Burada önemli olan biraz bu işlerde temkinli olmaları. Yani yaptıkları iş sadece bir seçim kazanmak ya da öbürünün kaybetmesi değil. Kötülüğe vesile olacak, düşmanlığa sebebiyet verecek konuşmalardan, tavırlardan kaçınmaları. Ölçülü olmaları. Öyle olursa, bu işin sonunda Allah'ın takdiri olacak. Bu Sanayi Odası için de geçerli, yarın bir gün yerel seçimler geliyor onun için de geçerli, genel seçimler geliyor onun için de geçerli. Bütün seçimler için geçerli. Niye ufak tefek bir seçim için birbirimizi kıracak şeyler söyleyelim ki."

Özhaseki, bir meclis üyesinin, Erciyes Kayak Merkezi'nde 4 kapıyı birleştirdiği gibi KTO'nun 4 başkan adayını da birleştirmesini istemesi üzerine,

"Allah razı olsun, bu iyi bir temenni. Hakikaten bize yakışan o. Eskiden bir sistem vardı, akil insanlar sistemi, ihtiyar heyeti, adına ne derseniz... Böyle bir niyet varsa, ileri gelenler kimlerse bir araya gelinir, oturulur, muhabbetle de çözülür. Keyifle de yapılır bir iş. Aslında çok da yakışır. Ben bu konuda üstüme ne düşerse varım" diye konuştu.

KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ise bu konunun Özhaseki'nin başkanlığında çözüleceğine inandığını kaydetti.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayıncı: Mustafa Yıldız - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title