Haberler

KTO ile Tarım Orman Müdürlüğü'nden AVM'de Covd-19 denetimi

Güncelleme:

Korona virüs ile mücadele kapsamında Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ile birlikte KAYSERmall Alışveriş Merkezi'nde denetimlerde bulundu. Maske, mesafe ve temizlik konusunda hatırlatmalarda bulunan Başkan Gülsoy, "Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi" broşürlerini işletme sahipleriyle paylaştı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, İçişleri Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda valilerin yönetimi ve koordinasyonunda yapılan, 'Covid-19 Tedbirleri Denetimi'ni sürdürdü. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve Müdürlük yetkilileri ile birlikte Melikgazi İlçesi Gesi Fatih Mahallesi'nde bulunan KAYSERmall Alışveriş Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Gülsoy, denetime yeme-içme mekanlarının bulunduğu teras katında başladı. AVM yetkililerinin de eşlik ettiği denetimde Başkan Gülsoy ile İl Müdürü Şahin, işletmeleri tek tek ziyaret ederek ürünlerin hazırlandığı mutfak kısmını da denetledi. İşletme sahiplerine özellikle maske, mesafe ve temizlik konularına daha çok dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Başkan Gülsoy, Ticaret Odası tarafından hazırlanan Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane vb Yeme İçme Yerleri için 'Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi' broşürünü işletme sahipleriyle paylaştı. Afişleri asmayanlara, aykırı hareket edenlere ve zorunluluklara uymayanlara 'Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince; 250 TL'den bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağını hatırlatan Başkan Gülsoy, "Afişlerde maskesiz müşteri alınmaması, mesafeye uymak kaydıyla her 4 metrekare için bir kişi bulundurulması, kasa önünde müşteri bekleme yerleri arasında (en az 1,5 metre) olacak şekilde yer işaretlemesi yapılması, maske kullanımı, hijyenin önemi ve mesai saatleri gibi hatırlatmalar bulunmaktadır. Esnafımızdan mağdur duruma düşmemeleri için afişleri asmalarını ve yazılı maddelere harfiyen uymalarını istiyoruz." dedi. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Gülsoy, Denetimlerin ve alınan tüm tedbirlerin toplum sağlığı için, vatandaşlarımızın sağlığını her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bu sıkıntılı süreci el birliği ile atlatacağız. İşletmelerimizde bu süreçte tedbirlerini alarak kurallara uyduğu zaman salgının yayılmasını azaltmış olacağız. Mecbur kalmadığınız sürece evlerinizden lütfen çıkmayın" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin'de yaptığı açıklamada, "İşletmelerimizi sürekli denetleyerek tedbirlerini almalarını Maske, Mesafe ve Temizlik kuralına uymaları gerektiğini ifade ediyoruz. İnsanlarımızın sağlığı için gece, gündüz demeden çalışıyoruz. Denetimlerimiz sürerken bir taraftan da bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Ticaret Odası Başkanımızla KAYSERmall AVM'deki işletmelerimizi ziyaret ederek kafe, restoran, lokanta vs. gibi yeme içme yerlerinde denetimlerde bulunduk. Uyulması gereken kurallar konusunda da bilgilendirici rehberler dağıttık. Tedbirli olalım, kurallara riayet edelim." diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şahin Ömer Gülsoy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title