Haberler

Ksü'de Akademik Yıl Açılışı

KSÜ'de akademik yıl açılışı- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: "Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı gerçek anlamda ortaya çıkıyor"KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığının gerçek anlamda ortaya çıktığını söyledi.

KSÜ'de akademik yıl açılışı- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: "Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı gerçek anlamda ortaya çıkıyor"KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığının gerçek anlamda ortaya çıktığını söyledi. Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) akademik yılı açılışı nedeniyle Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, "Demokrasi ve Toplum" konulu ders verdi. Demokrasilerin krizleri aşarak ve sorunları çözerek geliştiğini vurgulayan Ünal, "Hukuk devleti de demokrasi kültürünün oluştuğu, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı alanlarda gelişiyor" dedi. Türkiye'deki demokrasinin, her krizle karşılaştığında müdahalelere maruz kaldığını savunan Ünal, egemenlik hakkının ise topluma ait olduğuna dikkati çekti. Ünal, milletin iradesi dışında müdahalelerin meşru olmadığını aktardı.Öğrencilerin başkanlık sistemiyle ilgili sorularını cevaplandıran Ünal, "Bu modelde seçmen hem yasama organını yani parlamentoyu hem de başkanı seçiyor. Yani büyükşehir modelinde olduğu gibi. Büyükşehirlerde seçmen meclisi ayrı, başkanı ayrı seçiyor. Dolayısıyla başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı gerçek anlamda ortaya çıkıyor. Yasama organıyla başkanlık birbirini dengeliyor" diye konuştu. Ünal, bu sistemde başkanın parlamentoya rağmen iş yapamadığını dile getirdi.Başkanlık sisteminin, yasama ve yürütme faaliyetlerinin daha iyi işlemesini sağladığını öne süren Ünal, şunları kaydetti: "Seçim barajı olmadığı için seçilen herkes meclise girebiliyor. Mecliste çok ciddi bir çoğulculuk oluşturulabiliyor. Biz bunu teklif ettiğimizde ana muhalefet partisinin genel başkanı, 'parlamentosuz bir sistem istemiyoruz. Parlamentosuz bir sistem diktatörlüktür' dedi. Ben de 'pes' dedim. Başkanlık sisteminin parlamentosuz bir model olduğunu düşünebilecek kadar siyasetten eksik bir zihin. Artık ona söylenecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.Konuşmaların ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Ünal'a plaket takdim etti.Programa, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, AK Parti milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile diğer ilgililer katıldı. -KSÜ'de akademik yıl açılışı-AK Parti Grup Başkanvekili Ünal

Kaynak: AA / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title