Haberler

Kso Meclis Toplantısı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Stratejik bütün sektörlerde başarılı bir üretim altyapımız var ama biz diyoruz ki, Kocaeli, yeni dönemin ruhuna dönük bir değişimin de model kenti olacak ve olmalıdır." dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye adına önemli katkıların paylaşılacağı toplantı için bir arada olduklarını belirtti.

Ülkelerin en değerli varlığı kalkınmanın belirleyici ve başa gücü olan gençlik ve genç nüfusun eğitilmesinin önemine değinen Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Sayın Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine biraz da dünya ekonomisine değinen güzel bir sunum yaptı. Görülmelidir ki, gelişmiş ülkeler dahil bütün ülkelerin en kırılgan ekonomik öncelikli olgusu istihdam piyasası ve burada ki genç nüfusun istihdamıdır. Burada meseleyi sayısal çokluk olarak totalde bir iş arayanlar değil, isteği, eğitimi, beklentisi doğrultusunda bir iş bulabilmek olarak ortaya koymak gerekmektedir. Çünkü bir bireyin mutlu olması, yaptığı işten keyif alması ve o işe değer katması ancak mutlu olması ile ilgilidir. Biz bu doğrultuda eğitime bir bütün olarak baktığımız zaman üniversiteye kadarki kısımda Milli Eğitim Bakanlığımız, sonra üniversitelerimizin gerçekte belirleyici, etkileyici ve tanımlayıcı bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerin genel algısının aksine eğitim veren kurum olmasının yanı sıra, aslında değer kazandıran, değer çoğaltan kalkınmayı tanımlayan bir merkez olmaları esastır. Ülkelerin aklı üniversitelerdir. Geçmişte çok yanlış, haksız ve anlamsız bir uğraş ile kayıp yıllar oldu. İdeoloji bekçiliği yapan üniversitelerden maalesef kaybedilmiş yıllar ve yasaklar geride kaldı."

-"Buna en hazır kent Kocaeli'dir"

Vali Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YÖK bu anlamda üniversitelerle güçlü iş birliği Türkiye'nin büyük yürüyüşünde bu dualı millet ve kutlu devletin sonsuza akan, kalkınan, gelişen ve iddiasıyla geleceğe akan yürüyüşünde çok önemli bir sorumluluğu göstermiş durumda. Sizler ülkenizin gelişmesine katkı koyan ve şüphesiz bu iş birliğini arzulayan sanayicilerimiz ve üreticilerimiz olarak bu çağrıyı zaten karşılamaktasınız. Bizim Kocaeli olarak iddiamız var. Sayısal çokluklar ve nicelik olarak büyüklükler Kocaeli'nde var. Türkiye'nin temel gelişme, kalkınma ve hedeflerine doğru büyük yürüyüşünde derinlik, zenginlik, dinamiklik olarak bir büyüklüğümüz var. Stratejik bütün sektörlerde başarılı bir üretim altyapımız var ama biz diyoruz ki; Kocaeli, yeni dönemin ruhuna dönük bir değişimin de model kenti olacak ve olmalıdır. Buna en hazır kent Kocaeli'dir. Halkı temsil eden bilgi çağı ve ekonomisiyle katma değeri yüksek üretim ve ürün anlamında merkez olan ve buna dönük insani değerleri, eğitimleri de örnek bir kent olarak değiştiren bir büyükşehir olmalı. Bunu yapmaya hazırız ve yapabiliriz. Bu buluşma bunun önemli bir tamamlayıcı buluşması olacak. İnşallah bu buluşma bu büyük değişimin ve dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak. Kocaeli özelinden başlayan bu değişim dalgası da tüm Türkiye'yi bulacak."

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Yekta Saraç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title