Haberler

KRV Türk Topluluğu Başkanı Ulusoy'dan, Almanya'nın uygulamasına tepki

Güncelleme:

Almanya'nın uyguladığı "genel" düzenlemenin, Türkiye'den dönenlerin durumunu büyük rahatsızlıklara sebebiyet verecek derecede zorlaştırdığına ilişkin açıklama yapan Kuzey Ren-Vestfalya Türk Topluluğu Başkanı Serhat Ulusoy, "Türkiye'den dönen yolculara uygulanan eşitsizliğe derhal son verilmelidir" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 4 Ağustos'ta Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının kısmen kaldırılacağını duyurmuştu. Duyurunun ardından Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla şehirleri ve bölgeleri seyahat uyarısından muaf tutuldu. Almanya'da bulunan KRV Türk Topluluğu kuruluşu (TB NRW), Covid-19 enfeksiyonlarını kontrol altına almak için uygulanan tedbirler çerçevesinde alınan bu kararları, küçük de olsa doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyor. Ancak, bununla beraber iki ülke arasında mecburi PCR testi uygulanmasıyla alakalı mevcut anlaşma, büyük bir belirsizlik ve sıkıntıya sebep oluyor.

Yürürlüğe giren "genel" düzenleme, Türkiye'den dönenlerin durumunu zorlaştırıyor

8 Ağustos itibarıyla geçerli olan riskli bölgelerden dönenlere yönelik "genel" düzenleme, Almanya'ya dönenlerin; sınır bölgelerindeki havalimanlarında, tren istasyonlarında veya sabit tesislerde (mesela otomobil ile gelirken) ücretsiz olarak test edilmesini ya da 14 gün evde karantina altına alınmasını öngörüyor. Yürürlüğe giren "genel" düzenleme, özel bir yönetmelikle Türkiye'den dönenlerin durumunu, büyük rahatsızlıklara sebebiyet verecek derecede zorlaştırıyor.

Bu çerçevede turistler dönüş yolculuğundan önce ücretli (havalimanlarında kişi başına yaklaşık 30 euro) PCR test belgesi almak ve bu belgenin de Türkiye'den ayrılırken test neticesinin negatif olduğunu göstermesi gerekiyor. PCR testi pozitif bir Covid-19 vakasına işaret ediyorsa dönüş yolcuları, 14 gün boyunca Türkiye'de karantina altına alınması gerekiyor. Yani bu kişilerin karantina bitmeden Türkiye'den ayrılıp Almanya'ya dönebilmeleri mümkün değil.

Bu düzenlemenin Türkiye'den Almanya'ya dönen yolcular için, eşitlik ilkesinin haksız yere ihlal edilmesi manasına geldiğini vurgulayan KRV Türk Topluluğu Başkanı Serhat Ulusoy "Bu sebeple Kuzey Ren-Vestfalya Türk Topluluğu kuruluşu (TB NRW), Almanya ve Türkiye'deki yetkilileri bu düzenlemeyi bir an evvel yeniden gözden geçirmeye ve Türkiye'den Almanya'ya dönen yolculara herkesle eşit muamele etmeye davet ediyor. Türkiye'den dönen yolculara uygulanan eşitsizliğe derhal son verilmelidir" dedi. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye ulusoy Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
500

Yorumlar (8)

Ergün özdil:

Aynen Katılıyorum

1
0
yanıtYanıtla
Mehmet Buran:

Serhat bey cok hakli Neden Hep biz almanyada yasayan Türk kökenlilere ezici yöntemler uygulaniyor

0
0
yanıtYanıtla
Bülent Cekirge:

Keske herkes Serhat Bey gibi düsünse Gurbetcilerimizi.

0
0
yanıtYanıtla
Ayhan Erdogdu:

Aynen Katılıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Ayhan Erdogdu:

Aynen Katılıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Serafettin Akbas:

Aynen katiliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yıldırım Çevik:

Evet aynem katiliyorum sayin baskanimiz dedigi gibi bir an once bu durum düzeltilmeli. Saygilarimla

0
0
yanıtYanıtla
Ergün özdil:

Aynen Katılıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title