Haberler

Kron Telekomünikasyon İstanbul'da Iptv Ar-ge Merkezi Kuruyor

Kron Telekomünikasyon A.ş, İstanbul'da Kasım Ayında Faaliyete Geçecek Olan Bir Iptv Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kuruyor.

Kron Telekomünikasyon A.Ş, İstanbul'da Kasım ayında faaliyete geçecek olan bir IPTV Araştırma ve Geliştirme Merkezi kuruyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, açılacak olan merkezde Türkiye, Balkanlar, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya'daki ülkelerde kullanılmak üzere yeni teknoloji çözümleri ve yeni servislerle ilgili yazılımlar geliştirilecek. Cisco ve dijital içerik dağıtımında uzman birimi Scientific Atlanta da bu merkezi teknoloji ve teknik uzmanlığı ile destekleyecek.

Yeni nesil IP çözümleri ve ilgili servisler konusunda birçok ülkede telekom operatörleri için faaliyet gösteren Kron yaptığı açıklamada, şirketin bu merkezde IPTV çözümlerinin mimari tasarımı, IPTV ürünlerinin dizaynı, geliştirilmesi ve entegrasyonu, yönetim yazılım sistemleri ve müşteriye özel servislerin tasarımı gibi konularda faaliyetlerde bulunacağını belirtti.

Kron Telekomünikasyon A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, merkezin kurulmasında Cisco ile yapılan işbirliğinin Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri için bir şans olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, bilgi ve enformasyon teknolojilerinin geliştirilmesinde büyük bir potansiyele sahip. Biz Türkiye'nin IPTV konusunda lider ülkelerden birisi olacağına inanıyoruz" dedi.

"Cisco, Kron'un Türkiye'de kurduğu IPTV Merkezi'ne destek vermekten büyük mutluluk duymaktadır" diyen Cisco Türkiye Genel Müdürü Erkan Akdemir ise, "Böylesi bir merkezin açılıyor olması, Türkiye'nin teknolojiyi sadece uyarlayan değil bu teknolojileri üreten bir ülke olması yolunda ciddi bir atılımdır" şeklinde konuştu.

Baş döndürücü bir hızla gelişen ve yaygınlaşan geniş bant teknolojileri tüm dünyada servis sağlayıcılara IPTV gibi, IP üzerinden katma değerli servislerin yaygınlaştırılmasında ve müşterilere ulaştırılmasında büyük bir avantaj sağlıyor. IPTV teknolojisi, TV yayınlarının bir STB (Set-top-box/Set-üstü-alıcısı) vasıtasıyla izlenebilmesini sağlıyor. Bu teknolojiyle müşteriler, VoD (Video on Demand / İsteğe Bağlı Video), ilgi gruplarına göre yayınlar ve kişiye özel reklamlar gibi uygulamalar ile istedikleri

yayını istediklerini zaman izleyebilme olanağına kavuşuyor.

(BGO-ERÖ-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title