Haberler

Krizin Atlatılması İçin..."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye çok ciddi bir kriz yaşamaktadır. Bu krizin atlatılması için bir geniş mutabakatın, milli mutabakatın sağlanması gerekir. Ancak bu mutabakatı sağlayan bir program Türkiye'de yatırım yapacakların güvenini sağlayabilir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Öztrak, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in dün McKinsey şirketiyle ilgili bir değerlendirmesi sırasında CHP'ye yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, "CHP'nin yurt dışından danışmanlık alma gibi bir ihtiyacı yoktur. CHP, sosyal demokrat parti nasıl olur, her gün bunun en iyi örneklerini ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı. Öztrak, şöyle konuştu:

"İktidar da artık dışarıda kendi kredibilitesinin güvenilirliğinin kalmadığını görüyor. Dolayısıyla da kendi kendine değiştiremeyeceğine göre bir uluslararası tanınırlığı olan Amerikan şirketinden bu görevi yapmasını isteyerek onun kredibilitesinin arkasına sığınmaya çalışıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hem diyorsunuz ki 'ekonomide yaşadıklarımızın nedeni ABD'nin saldırısıdır.' Ondan sonra da çıkıyorsunuz bu işleri, Türkiye'nin kredibilitesini sağlama görevini bir Amerikan şirketine veriyorsunuz. Bunu anlayabilmek mümkün değil."

"KRİZİN ATLATILMASI İÇİN BİR GENİŞ MUTABAKATIN, MİLLİ MUTABAKATIN SAĞLANMASI GEREKİR"

TBMM'ye yaptığı çağrının sorulması üzerine bu görevin TBMM Başkanı'na düştüğünü belirten Öztrak, "Türkiye çok ciddi bir kriz yaşamaktadır. Bu krizin atlatılması için bir geniş mutabakatın, milli mutabakatın sağlanması gerekir. Ancak bu mutabakatı sağlayan bir program Türkiye'de yatırım yapacakların güvenini sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"HERKESİN OYUNA TALİBİZ"

CHP'nin HDP ile bir ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin soru üzerine Öztrak, "CHP'nin şu veya bu partiyle işbirliğiyle ilgili zorlanmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Biz mahalli idare seçimlerinde en yüksek oyu alacak, kendi bölgelerinde en kaliteli hizmeti verebilecek adayları bulmak suretiyle herkesin oyuna talibiz. Bundan önce AK Parti'ye oy verenin de oyuna talibiz, diğer partilere oy verenlerin de oylarına talibiz. Biz, CHP kadrolarının bu büyük mutabakatı sağlayabileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

(Pelin Üzek Kılıç - Nurullah Geylani/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title