Haberler

Krize Neden Olan Rus Jetini Kadın Pilot Düşürmüş

Güncelleme:

Türk F-16'larının 24 Kasım'da düşürdüğü Rus jetini vuran füzeyi kadın pilotun ateşlediği bilgisine ulaşıldı. Kadın pilotun kimliği gizli tutuluyor.

HABERLER.COM / ÖZEL Türk jetleri, 24 Kasım'da, sınır ihlali yapan SU-24 tipi Rus jetini düşürmüştü. Vurulan savaş uçağı, Türkmen bölgesine düşmüş, jetten atlayan pilotlardan biri kurtulurken biri ise ölmüştü.

RADAR İZİ GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, haklılığını ispat etmek için Türkiye sınırı yakınında düşürülen savaş uçağının iz analizini de paylaşmıştı. SU-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasındaki ihlali iz analizinden anlaşılıyordu. Genelkurmay, sınır ihlali yapan uçağı 5 dakikada 10 kez ikaz ettiğini ancak, uçağın rotasını değiştirmediğini de duyurmuştu.

RUS JETİNİ KADIN PİLOT VURDU

Jetin düşürülmesinin ardından birçok iddia gündeme gelmişti ancak, pilotun kimliği ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştı.

Peki Rus jetini hangi pilot vurmuştu? Haberler.com konuyla ilgili çok önemli bir bilgiye ulaştı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus jetini düşüren füzeyi Türk kadın pilot ateşledi. Kadın pilotun kimliği ise gizli tutuluyor.

KRİZ HALA DEVAM EDİYOR

Olayın ardından Türkiye ile Rusya arasında ortaya çıkan kriz ise hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (177)

Dmitriy Yakovlev-Krasnoyarsk:

Cok agir beden odeceksiniz kalles torkler. Bin kere pisman olacaksiniz bu ucak dusurdugunuz icin. Rusyadan.

8
90
yanıtYanıtla
nusaybin:

doğru teröristlere bedel ödeteceğiz sizin gibi dinsizleri yok edecez merak etme

yanıt1
yanıt2
ADIYAMAN GERGER Lİ:

YİNE GELİN YİNE VURURUZ UNUTMA BEDELİ NE İSE HER ZAMAN ÖDERİZ SİZ DÜŞÜNÜN KÜRTLERİN SABRI KALMADI UNUTMA SİZ VE SİZİN YALAKALARINIZI TEMİZLEK İÇİN SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ NE MUTLU TÜRKÜM VE KÜRTM DİYENE

yanıt54
yanıt6
Arda:

Tam bir rus ajanisiniz. Adresini kimlginide verin bari ruslara yardimci oldugunuzu herkes bilsin zoytarilar

87
8
yanıtYanıtla
Kürt:

O uçtan geçtiği için vurulması yanlış Durduk yere rusyanın düşmanlığını kazanmaya değecek bir hareket değil. Rus uçağının rotasından anladığım kötü niyetli bir ihlal olmadığıdır.

12
62
yanıtYanıtla
adam..:

17 saniye hava ihlali gerekcesiyle ucagi düsürdü de, binlerce insan issiz kaldi, ekonomi büyük zarar gördü, Suriyede burunumuzun dibinde rus üssü kuruldu. . . Aferin;-)))

40
34
yanıtYanıtla
mesut:

güzel yorum. uçağı düşürdük elimize ne geçti ? rus düşmanlığı sanki yeterince düşmanımız yokmuş gibi

yanıt10
yanıt11
Kenana cevap:

Be kusbeyinli, Suriye siniri delik desik, giren cikan belli degil, adalar Yunanistana verildi, Yunanlarda bizde hava ihlalinde bulunduk, ama rus ucaginin bu kisa sürede hava ihlali namus meselesi oldu öylemi?;-))) Git bu yalaka masallarini koyunlara anlat. .

yanıt5
yanıt1
Neco:

Gerçek sebebin 17 sn sınır ihlali olduğunu sanmıyorum. Belkide bu bahane. Gerçek neden bence Rusya nın PYD nin silahlandırılıp Türkiye deki PKK terör eylemlerinde aktif rol almasına ABD den sonra aktif olarak dahil olması. Bu konuda Türkiye nin uyarılarının dikkate alınmaması. Türkiye nin de buna seyirci kalmayacağını belli etme isteği. PKK PYD ye destek öyle ya da böyle kesilmeli.

yanıt3
yanıt2
Büyük Oyunlar Dönüyor.:

Boş yere gururlanmayın, olan esnafa oldu, insanımıza oldu, ne olurdu sınırın dışına kadar eşlik etseydikte vurmasaydık, ölürmüydük ? Radar izine bakın, geçtiği yere bakın, böyle bi hata olabilir, kalkıpta Hatay''ı bombalayacak hali yok, o uçağı vurmamız kesinlikle büyük bir hataydı. . . . . Olan oldu artık, sonuna kadar devletimizin arkasındayız. İnşallah bir an önce ilişkiler normalleşir. . .

45
22
yanıtYanıtla
Tüm 177 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title