Haberler

Kristal-iş: "Tuzla'da İş Cinayetlerine Son Verilsin"

Kristal-iş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, 15 Gün İçinde 5 İşçinin Yaşamını Yitirdiği Tuzla Tersaneler Bölgesi'nin İşçiler İçin Bir Tür Mezarlığa Dönüştüğünü Söyledi.

-Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, 15 gün içinde 5 işçinin yaşamını yitirdiği Tuzla Tersaneler Bölgesi'nin işçiler için bir tür mezarlığa dönüştüğünü söyledi.

İSTANBUL (ANKA) - Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, 15 gün içinde 5 işçinin yaşamını yitirdiği Tuzla Tersaneler Bölgesi'nin işçiler için bir tür mezarlığa dönüştüğünü belirterek, "Daha çok kazanma hırsıyla işçileri sağlıksız ve iş güvenliğinden yoksun ortamlarda çalıştıranlar ve buna göz yuman yetkililer bu cinayetlerin sorumlusudur" dedi.

Çetintaş, yaptığı yazılı açıklamada, Tuzla Tersanesi'nde gerçekleşen ölümleri iş kazası olarak nitelendirmenin akla ve vicdana sığmayacağını söyledi. Ölümlerin, Tuzla Tersanelerinde işverenlerin parayı insan yaşamından daha değerli gördüğünün ve çalışanları 18. yüzyıl koşullarına mahkum ettiğinin açık kanıtı olduğunu savunan Çetintaş, "Daha çok kazanma hırsıyla işçileri sağlıksız ve iş güvenliğinden yoksun ortamlarda sendikasız ve sigortasız çalıştıranlar, şirketlerin rekabet gücü adına bu kayıtdışı çalışmayı meşrulaştırmaya çalışanlar bu cinayetlerin sorumlusudur" dedi.

Kristal -İş olarak yaşanan cinayetleri protesto ettiklerini ve işçilerin yaşamanı hiçe sayan zihniyeti kınadıklarını vurgulayan Çetintaş, "İş cinayetlerine artık bir son verilmesi, işçilerin sendikalı, sigortalı, sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışması için başta Çalışma Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title