Haberler

KRİPTOPARA – Piyasa hacmi 265 milyar doların üzerine çıktı

– Kripto para birimleri piyasalarındaki dalgalı seyre rağmen, Facebook'un kripto para birimine ilişkin gelişmelerle Bitcoin'in 8,400 doların üzerine yükselmesiyle piyasa hacmi 265 milyar dolar düzeyine ulaştı.

Cointelegraph, Facebook'un Mayıs ayında "Libra" ticari markasını satın aldığını duyurmasının ardından TechCrunch'a yer alan haberde, Facebook'un kripto para birimine ait tanıtım bülteninin 18 Haziran'da yayınlanacağı, fakat şirketin Libra'nın resmi satışına 2020'de başlamayı planladığı belirtildi. The Wall Street Journal'ın haberine göre, aralarında Visa, Mastercard, PayPal ve Uber'in yer aldığı birçok şirketin, Facebook'un kripto para birimi projesine 10'ar milyon dolar yatırım yaptı.

Facebook gelişmelerinin yanında Bitcoin'in fiyatına ilişkin olumlu açıklamalar yapıldı. ABD merkezli dijital varlık yönetimi şirketi Grayscale Investment CEO'su Barry Silbert, "Baby boomers" kuşağı varlıklarının Y kuşağına geçmesiyle görülen varlık değişiminin etkisiyle Bitcoin'in gelecekte tasarruf aracı olarak altının yerini alabileceğini söyledi. Silbert, Bloomberg'e yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben altın standart sonrasında doğdum, fakat genç nesil, savaşın olduğu ve paranın altın gibi değerli bir varlıkla korunması gereken bir dönemde büyümedi. Genç nesil için para dijital bir hal aldı ve bu varlık sınıfına herkes erişebiliyor. Gelecek 25 yıl içinde 'baby boomers' kuşağından yeni nesle aktarılacak ortalama 68 trilyon dolar varlık bulunuyor. Bu varlığın tamamı altında yatırılamaz. Tabi ki söz konusu varlığın tamamı Bitcoin'e de gitmeyecek fakat kesinlikle çeşitlenecek."

Gelişmelerin ardından piyasadaki dalgalanma sürerken, piyasanın en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte yüzde 3.02 artışla 8,410 dolara yükseldi ve 149 milyar 363 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 56.2'sini oluşturdu.

Bitcoin'deki artışa rağmen en yüksek hacimli 10 kripto para birimi arasından son 24 saatte yüzde 1.20 ve yüzde 0.19 ile Bitcoin dışında sırasıyla yalnızca Bitcoin Cash ve Tether yükseldi.

Toplam 2,236 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın en yüksek hacimli 100 biriminden de son 24 saatte 71'i düştü ve söz konusu düşüşe yüzde 43.17 ile 47'nci sıradaki Aurora öncülük etti.

Piyasadaki genel düşüş eğilimine rağmen Bitcoin'deki artışla piyasa hacmi son 24 saatte 265 milyar 653 milyon dolara yükselirken, piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi de 67 milyar 211 milyon dolar olarak hesaplandı.

En yüksek hacimli 10 kripto para birimindeki değişiklikler (sıra numaraları, birimlerin sıralamadaki yerini gösteriyor);

1.Bitcoin yüzde 3.02

5.Bitcoin Cash yüzde 1.20

9.Tether yüzde 0.19 artarken

2.Ethereum yüzde 0.77

3.Ripple yüzde 0.39

4.Litecoin yüzde 3.21

6.EOS yüzde 0.68

7.Binance Coin yüzde 7.11

8.Bitcoin SV yüzde 0.52

10.Stellar yüzde 2.72 düştü. (Grafik)

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Facebook Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title