Haberler

Kreş Servisinde Can Veren Minik Alperen'in İlk Duruşması Başladı

Kreş servisinde can veren minik Alperen'in ilk duruşması başladı Baba Serkan Sakin: "Allah'tan dileğimiz, emsal bir karar çıkması"İZMİR - İzmir'in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin'in geçen ağustos ayında kreş servisinde unutulup can vermesinin ardından sanıklar hakkında dava açılırken,...

Kreş servisinde can veren minik Alperen'in ilk duruşması başladı

Baba Serkan Sakin: "Allah'tan dileğimiz, emsal bir karar çıkması"

İZMİR - İzmir'in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin'in geçen ağustos ayında kreş servisinde unutulup can vermesinin ardından sanıklar hakkında dava açılırken, ilk duruşma öncesi konuşan minik Alperen'in babası Serkan Sakin, "Biz yargımıza güveniyoruz. Allah'tan dileğimiz, emsal bir karar çıkması" dedi.

İzmir'in Çiğli ilçesindeki bir kreşte geçen ağustos ayında yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin servis içerisinde unutulmuş ve 9 saat araç içerisinde kalarak hayatını kaybetti. Olay, tüm Türkiye'yi üzüntüye boğarken, servis şoförü Tamer İ. ile kreş sahibi ve aynı zamanda servis şoförünün eşi Yurdagül İ. de tutuklandı. Bugün görülecek ilk duruşmada, 2'si tutuklu olmak üzere 6 sanık hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi anne Buket Sakin konuşmakta güçlük çekerken, baba Serkan Sakin, "Biz yargımıza güveniyoruz. Allah'tan dileğimiz, emsal bir karar çıkması. Bundan sonra hiçbir Allah'ın kulu bir çocuğun canını yakmaya bir annenin, babanın gözyaşını dökmeye cüret gösteremesin. Bütün derdimiz, çabamız, bütün savaşımız bundan ibaret. Bugün bizi yalnız bırakmayan basın yayın organları ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Birazdan içeriye gireceğiz, inşallah hayırlısıyla bir karar çıkacak. Alperen'in vefatı olayından sonra servis başında uyuşturucu madde alıp da sızan servis şoförü, sonra Çorlu'daki çok acı olay Yine servis içerisinde unutulan bir evladımızın saatlerce servis içerisinde kalması ki şükür Yaradana ki evladımız yaşıyor. Kızımız Yaren Sakin'in bu konuda geliştirmiş olduğu bir proje var. Çok basit bir proje, maliyeti çok düşük bir proje. Dikkate alınsın istiyoruz. Bundan sonra hiç kimsenin canı yanmasın, hiçbir annenin, babanın gözyaşı akmasın" diye konuştu.

6 kişi hakkında dava açıldı

Yaşanan olay sonrasında sanıklar hakkında iddianame hazırlandı. İddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilirken, 6 sanık hakkında dava açıldı. Servis şoförü Tamer İ. ve eşi Yurdagül İ.'nin tutuklu yargılanacağı davada savcı, karı-koca hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamalarından 3 yıldan 14 yıla kadar ceza talep etti. Tutuksuz yargılanan servis hostesi Dilara K. hakkında da 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı yine okuldaki görevlilerden Bekir G. hakkında "bilinçli taksirli ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 yıldan 9 yıl, Arzu G. hakkında ise "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar cezasını istedi. Öte yandan, Ahmet S. içinse "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "suçuna azmettirme" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar ceza talep edildi.

Savcı servis aracının uygun olmadığına dikkat çekti

Savcı hazırladığı iddianamede, servis hostesi olarak görevlendirilen Dilara K.'nın 18 yaşında olması, lise mezunu olmaması ve Milli Eğitim Bakanlığınca 'çocuk bakımı' alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olmaması nedeniyle, servis hostesi ve çocuk bakıcısı olma yeteneğine sahip olmadığını belirtti. İddianamede, yeterliliğe sahip olmayan Dilara K.'nın, anaokulunda çalışması için okul kurucusu tutuklu sanık Yurdagül İ. tarafından işe alındığına ve okul müdürü Bekir G.'nin bu duruma onay vermiş olduğuna dikkat çekilirken, servis aracı olarak kullanılan aracın okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun olmadığı ifade edildi.

İddianamede kameraların yok edilmesine değinildi

Savcı yine iddianamede, şüpheli Yurdagül İ.'nin isteği üzerine şüpheli Ahmet S.'nin, şüpheli şoför Taner İ.'yi telefonla arayarak, 'Anaokulundaki kamera kayıt cihazını sökerek, eski kamera kayıt cihazını takmasını' söylemesi üzerine şüpheli Taner İ.'nin, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla anaokulda kurulu bulunan ve olayı aydınlatabilecek nitelikte olan kamera kayıt cihazını sökmek suretiyle incelenmesini engellediği ve kamera kayıt cihazını sakladığı anlatıldı.

"Hiçbir şekilde doğruyu söylemeyeceksin"

Ayrıca iddianamede şüpheli Ahmet S.'nin, okul sahibi ve kurucusu Yurdagül İ.'nin yönlendirmesiyle usta öğretici olarak görevli bulunan şüpheli Arzu G.'yi telefonla arayarak, "Hiçbir şekilde doğruyu söylemeyeceksin. Yatakta olduğunu, (Alperen hakkında) uyandırdığımızda uyanmadığını söyle. Doğruyu söylersen meslek hayatın biter" diye tehdit ettiği yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Baba Serkan Türkiye Çiğli İzmir 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title