Haberler

Kredi Stoku Bir Haftada 994.1 Milyon YTL Küçüldü

Bankaların yurtiçi kredileri yılın ilk haftasında 994.1 milyon YTL azalarak 176.3 milyar YTL'ye düştü.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, bankaların kredi stoku 5 Ocak itibariyle geçen yılın sonuna göre 994.1 milyon YTL'lik düşüşle 176 milyar 283.3 milyon YTL seviyesine geriledi. Bankaların kredi stoku geçen yılın sonunda 177 milyar 277.4 milyon YTL olarak hesaplanmıştı.

Söz konusu dönemde mevduat bankalarının kredileri 958.5 milyon YTL'lik düşüşle 169 milyar 619.7 milyon YTL'ye düştü. YTL cinsinden kredilerin 1 milyar 22.2 milyon YTL'lik gerilemeyle 146.6 milyar YTL'ye düştüğü dönemde, yabancı para cinsinden krediler ise 63.7 milyon YTL'lik artışla 23 milyar YTL'ye çıktı.

Kamu mevduat bankalarının kredilerinin 896.8 milyon YTL azalarak 42.3 milyar YTL olduğu söz konusu dönemde özel mevduat bankaların kredileri 81.5 milyon YTL'lik artışla 97.6 milyar YTL, yabancı mevduat bankalarının kredileri ise 143.2 milyon YTL'lik düşüşle 29.7 milyar YTL'ye geriledi.

Kalkınma ve yatırım bankalarının krediler ise 5 Ocak itibariyle geçen yılın sonuna göre 35.6 milyon YTL azalarak 6.7 milyar YTL seviyesinde gerçekleşti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title