Haberler

Kredi Kartı Borcu İçin Banka Soymaya Kalkışan Sanık, Mahkemede Kar Maskesi Taktı

Eskişehir'de, 15 Bin YTL Kredi Kartı Borcu Yüzünden Banka Soymaya Teşebbüs Ettiği İleri Sürülen Sanık, Olayda Kullandığı İddia Edilen Kar Maskesini de Taktığı Duruşmada, "Kredi Kartı Borçlarıma Çözüm Bulamayınca, Bu Olay Aklıma Geldi. Pişmanım" Dedi.

Eskişehir'de, 15 bin YTL kredi kartı borcu yüzünden banka soymaya teşebbüs ettiği ileri sürülen sanık, olayda kullandığı iddia edilen kar maskesini de taktığı duruşmada, "Kredi kartı borçlarıma çözüm bulamayınca, bu olay aklıma geldi. Pişmanım" dedi.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık S.B. (27) hakim karşısına çıktı. Sanık, duruşmada verdiği ifadesinde, "Benim toplam 15 bin YTL kredi kartı borcum vardı. Bunları ödeyemedim. Bu yüzden işimi de bırakmak zorunda kaldım. Bu borç toplam 2 yılda oluştu. Borç bulmaya çalıştım, olmadı. 90 gündür de hiç para yatıramadım, borcum iyice katlanmıştı. 3 banka bana 10 günlük süre verdi. Bu sürede de parayı bulamadım. Olay günü son gündü, o günde ödeyememezsem bir bankadan icra gelecekti. Ailemin sadece bir bankaya olan ve taksitlenen borçtan haberi vardı. Çözüm bulamayınca, bu olay aklıma geldi. Kar maskesi ve kuru sıkı tabanca aldım. Herhangi bir plan yapmadan kar maskeli ve silahlı olarak veznelere doğru gittim. Silahımı doğrultum ve 5 bin YTL'ye ihtiyacım var, kimseye zararım olmaz, sadece parayı alıp gideceğim dedim. Silahın namlusuna mermi sürdüğüm sırada güvenlik geldi. O gelirken bende geri geri kapıya doğru gittim ve silahımı belime soktum. Güvenlik geldi kolumdan tuttu, silahını çıkarttı. Tahminime göre, bankaya giren bir vatandaş, 'Sen nasıl böyle bir işe kalkışırsın' diyerek bana yumruk attı. Sonrada polisler geldi ve yakalandım. Pişmanım" dedi.

Bankaya girdiğinde pişman olup, geri çıkmak istediğini ifade eden S.B., "Ama iş işten geçmişti, daha sonra güvenlik görevlisi üzerime doğru gelince vazgeçtim. O sebeple silahı belime soktum. Yoksa güvenlik görevlisinden korkmadım. Geri gitmemdeki amaç, kapıdan çıkıp gitmekti" diye konuştu.

Bankanın bayan memuru Ümit Ümülhayır Kahya ise duruşmada verdiği ifadesinde, "Sanık koşarak benim bulunduğum yere geldi ve tabancayı bana doğrultarak, '5 bin YTL'ye ihtiyacım var, kasayı boşalt, çabuk ol' dedi. O arada güvenlik görevlisi hareketlendi. Sanık silahın mekanizmasını çalıştırdı. Silah bana doğru dönüktü. Sanık güvenlik görevlisini görünce geri geri gitti. Güvenlik silahı almaya çalışınca kaçmaya çalıştı, kapıda yakalandı. Ben tabancasını gerçek zannettim. Olaydan dolayı korktum, benim özel bir şikayetim yoktur" dedi.

Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi'nde koruma görevlisi olarak çalışan Beytullah Demir de, "Silahı kurarken çıkarttığı sesten ve silahın namlusunun kapalı olmasından kuru sıkı tabanca olduğunu anladım. Çünkü, aynı tip tabancadan bir yakınımda daha vardı. Üzerine yürümeye başladım, bu arada sorular sorup konuşarak oyalamaya çalışıyordum. Sanık, silahı göğsüme doğrultarak, 'gelme yakarım' dedi. Sonra 'ağabey yapma, ihtiyacım var' dedi ve ağlamaya başladı. Banka kapısına doğru giderken, köşede sıkıştırdım. Bu esnada mahalleden tanıdığım Ferhat Yaman Güçer geldi ve bana yardımcı oldu. Bu arada polisler geldi, şahsı tuttular ve silahı da belinden aldılar" diye konuştu.

Şahitlerden bankada çalışan Nil Gümüş de, "Ben olay üzerine alarm butonuna bastım, Semra Erol da polisi aradı" dedi.

Mahkeme heyeti, diğer şahitlerin de dinlenmesinin ardından adli emanetten getirilen ve olayda kullanıldığı iddia edilen kar maskesini, sanık S.B.'nin yüzüne takmasını istedi. Kar maskesini takan sanığın, gözlerinin ve burun ucunun göründüğü, yüzünün diğer kısımlarının görünmediği, tanınamayacak hale geldiği duruşma tutanağına geçildi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

17 Ocak 2007 tarihinde Sivrihisar Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi'nde meydana gelen olayda, kar maskeli ve silahlı olarak banka memuresinden 5 bin YTL isteyen S.B. güvenlik görevlileri, çevredeki vatandaşlar ve polisler tarafından etkisiz hale getirilerek yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

(OÖ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title