Haberler

Kraliçe Elizabeth Koza Han'da Öğle Yemeği Yedi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (Btso) Düzenlediği '6. Ulusal Girişimcilik Kongresi' Kapsamındaki Öğle Yemeğine Katıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) düzenlediği ''6. Ulusal Girişimcilik Kongresi'' kapsamındaki öğle yemeğine katıldı.

Tarihi Koza Han'ın avlusunda düzenlenen yemeğe Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird ile BTSO Başkanı Celal Sönmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Bursa Klasik Türk Musikisi Korosunun eşliğinde düzenlenen yemekte, konuklara zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı yaprak sarma, kuzu budu ve tatlı olarak kuşkonmaz grat ikram edildi.

Yemeğin ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ''Dünden Bugüne Yansımalar'' adlı defile düzenlendi.

Kraliçe ve eşi, tarihi Koza Han'ı ziyaretinin ardından, yağmura rağmen yürüyerek Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisine geçti.

Kraliçe ve eşi için, Nevzat Çiftçi tarafından Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title