Haberler

Kraliçe, Doğumgünü Resepsiyonunda Başbakan Erdoğan'la Başbaşa Görüştü

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen Doğum Günü Resepsiyonu'na katıldı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen Doğum Günü Resepsiyonu'na katıldı. Kraliçe Elizabeth burada Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 15 dakika baş başa görüştü.

İngiltere Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyona, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve eşi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, basın-yayın organlarının temsilcileri ve yabancı misyon temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Kraliçe Elizabeth ve eşini, İngiltere Büyükelçiliği kapısında, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci, geçen yıl Kraliçe Elizabeth kupasını kazanan "Berraksu" adlı atın sahibi Nasri Artar ve atın jokeyi Akın Sözen karşıladı.

Atlara merakı olduğu bilinen İngiltere Kraliçesi Elizabeth resepsiyona girişinde, 1971'deki Türkiye ziyareti sırasında, dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ile birlikte Elizabeth adına düzenlenen at yarışını izlerken çekilen filmi izledi.

TJK Başkanı Ekinci, Kraliçe Elizabeth'e, kraliçenin atının tasvir edildiği bir tablo hediye etti. Ekinci ayrıca, Kraliçe Elizabeth'le yaptığı sohbet sırasında kendisini gelecek yıl yapılacak yarışa davet etti.

Kraliçe Elizabeth daha sonra, Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nın birinci altın kategori ödülü törenine katıldı.

Kraliçe ve eşi, Türkiye ile İngiltere milli marşlarının dinlenmesinin ardından resepsiyon bahçesini gezerek, konuklarla sohbet etti.

1971 yılındaki Türkiye ziyaretinde de elçilik bahçesine meşe ağacı diken İngiltere Kraliçesi, bu gelişinde de meşe ağacı dikti ve ağaca su verdi.

Kraliçe, daha sonra 12-16 yaş arasında engelli çocukların futbol oynamasını seyretti. Bu sırada, eski bir futbolcu olan Başbakan Erdoğan da çocuklarla bir süre futbol oynadı.

Daha sonra gerçekleştirilen Sokak ligi ödül töreninde Elizabeth, en centilmen takım seçilen İzmir takımına ünlü futbolcu David Beckham imzalı topu hediye ederken, Başbakan Erdoğan da birinci seçilen takıma kupasını verdi.

Resepsiyonda İngiltere Büyükelçiliği'ne bağlı İngiliz Okulu'nun öğrencileri "We are all in this together" (Bunda hep beraberiz) adlı şarkı eşliğinde dans gösterisi de sundular. Resepsiyonda Türk Silahlı Kuvvetleri Senfoni Orkestrası da bir konser verdi.

Kraliçe Elizabeth daha sonra resepsiyon boyunca kendisine eşlik eden Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 15 dakika baş başa görüştü.

Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, resepsiyonun ardından resmi ziyaretini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı.

Kraliçe Elizabeth ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havaalanı'nda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşiyle diğer yetkililer uğurladı. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title