Haberler

Kraliçe Çankaya Köşkü'nde

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth İçin Çankaya Köşkü'nde Karşılama Töreni Düzenlendi. Kraliçe, Tören Kıtasına "Merhaba Asker" Diyerek Selamladı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşıladı. Kraliçe, tören kıtasına "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Kraliçe 2. Elizabeth, Anıtkabir'den sonra Çankaya Köşkü'ne geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılanan Kraliçe için Köşk'te resmi karşılama töreni düzenlendi.

İki ülkenin ulusal marşlarının dinlendiği törende 21 pare top atışı yapıldı. Bunun ardından Kraliçe ve Gül, tören kıtasını denetledi.

Kraliçe Elizabeth, tören kıtasını da selamlarken Yaveri tarafından kendisine getirdiği nottan okuyarak "Merhaba asker" dedi.

Bunun ardından Kraliçe, Cumhurbaşkanı Gül tarafından tanıştırıldığı, resmi törende bulunan protokol üyelerinin ellerini sıktı.

Çankaya Köşkü'ndeki karşılama töreninde Kraliçe'ye Türkiye ziyareti boyunca refakat edecek Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan da bulundu.

-POZ VERDİLER-

Protokol üyelerini selamladıktan sonra Kraliçe, Gül ile birlikte Köşk kapısı önünde, töreni izleyen çok sayıda yerli ve yabancı basın mensuplarına poz verdi. Bunun ardından Köşk girişinde bekleyen Kraliçe'nin eşi Prens Philip ve Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Haynünnisa Gül de kapının önüne çıktı. Hayrünnisa Gül'ün, krem rengi etek ve bluz ile su yeşili bir ceket giydiği görüldü.

Törenin ardından Kraliçe ve eşi ile Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, bir süre baş başa görüştü.

-ROCKY KAMELARI KOKLADI

Olağanüstü güvenlik önlemlerin alındığı Çankaya Köşkü'nde Rocky adlı özel eğitilmiş köpek, medya mensuplarının kameralarını kokladı. Benzer bir önlem, daha önce Esenboğa Havalimanı'nda da uygulanmıştı. (ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title