Haberler

Krala Dil Uzatanın Dili Kesilir

81 Yaşındaki Tayland Kralı'nın Sağlığı Hakkında Asılsız Haberler Yaptığı İddia Edilen İki Kişi Tutuklandı ve Hapis İstemiyle Yargılanmaya Başladı.

Tayland Polis Yetkilileri, Borsada Broker Olan İki Kişiyi Ülkenin 81 Yaşındaki Kralının Sağlığı Hakkında Asılsız Haberler Yayınladıkları Gerekçesiyle Tutukladılar. Yayınlanan Bu Haberlerin Ülkenin Borsasının Düşmesine Etki Ettiği Belirtildi. Yakalanan İkili, Tayland Bilgisayar Suçları Yasası'nın "Ülkenin Güvenliğini Tehdit Edecek Gerçek Olmayan Bilgileri Bilgisayar Sistemi Üzerinden Yaymak." Suçunu İşledikleri Gerekçesiyle Yargılanacaklar.

Tayland Borsası Geçtiğimiz Aylarda Büyük Düşüş Yaşamış, Bunun Sebebi Olarak Kralın Sağlığı Gösterilmişti

Şu An Dünyanın En Uzun Süre Hüküm Süren Kralı Unvanına Sahip Olan 81 Yaşındaki Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in Zatürre Olduğu Haberini Yayan Kişilerden 43 Yaşındaki Teeranu Wipuchanin Adlı Kadın, Haberi Başka Bir Kaynaktan Alıp Çevirdiğini Söyleyerek, O Dönemde Herkesin Borsanın Neden Düştüğünü Merak Ettiğini ve Bunun Sebebinin Kralın Sağlık Durumu Olduğunu Düşündüğünü Söyledi. İkili Beşer Yıl Hapis ve 3000 $ Para Cezası İstemiyle Yargılanıyor.

Kral Bhumibol Adulyadej Tam 63 Yıldır Tahtta

Tayland'da Kral ve Kraliyet Ailesi Hakkında Yapılan Haberler Çok Detaylı İnceleniyor ve En Ufak Bir Eleştiri ya da Kötü Haber Hemen Kaldırılıyor. Haberleri Yapanlar İse Hapis ve Para Cezalarıyla Karşılaşıyorlar. Kraliyet Ailesi Hakkında Çıkan Haberler İnternet Ortamına Yayılınca, Tayland Hükümeti 2007 Yılında Bilgisayar Suçları Yasası'nı Çıkarıp Buna Önlem Almaya Çalışmıştı.


Thai Coppers Arrested Two Security Experts On Suspicion
Of Using The Internet To Spread Rumors About The Health Of The Country's
81-year-old King. The Rumours Were Believed To Have Been Behind Stock Prices
Falling Last Month.


The Two Were Charged With Violating Thailand's Computer
Crimes Act By "Feeding Untrue İnformation Through A Computer System Which
Undermined The Security Of The Nation. King Bhumibol Adulyadej, The World's Longest-serving
Monarch Had Been Admitted To The Hospital With Pneumonia-like Symptoms And İs
Still There.


One Of The People Arrested Teeranu Wipuchanin, A
43-year-old Former Stock Trader, Told Reporters After Her Arrest That She
Translated An Article From Financial News And Data Provider Bloomberg, Which
Attributed The Market's Decline To Rumours About The King's Health, And Posted
İt Online. She Said That Everyone On That Day Wanted To Know What
Caused The Market To Fall.


Bangkok-based Stock Broker Kata Pajajariyapon Was Also
Charged Under Thailand's Computer-crimes Law And Face Up To Five Years İn
Prison And A $3,000 Fine Each İf Convicted.


Thailand Has Been Trying For Ages To Lock Up Anyone Who
Talks About The Royal Family. In Addition To Strict Lèse Majesté Laws, Which
Prohibit Criticism Of The King And His Family, Thailand Last Year Began
Prosecuting People Under İts 2007 Computer Crimes Act For Using The Internet To
Discuss Royal Affairs.


( In Case You Thought The Richest Royalty On The Planet Came From Arabia
Or Brunei, Think Again - Adulyadej's Net Worth Has Been Estimated At
$36 Billion, Nearly Twice As Much As The Sultan Of Brunei. No Wonder He
Doesn't Like Being Talked About... Sub.ed.)

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title