Haberler

Kral Tv'ye İbrahim Tatlıses Cezası

RTÜK, İbrahim Tatlıses'in Kral Tv'deki Konseri Sırasında TRT ile 150 Bin YTL'ye Anlaştığı Yönünde Yazı Yazan Gazetecilere Yönelik Ağır Sözler Nedeniyle Kral Tv'ye Uyarı Cezası Verdi.

RTÜK, İbrahim Tatlıses'in Kral TV'deki konseri sırasında TRT ile yaptığı anlaşmaya ilişkin yazı yazan gazetecilere yönelik söylediği ağır sözler nedeniyle Kral TV'ye uyarı cezası verdi.

ANKA muhabirinin edindiği bilgiye göre, RTÜK, bugünkü toplantısında, İbrahim Tatlıses'in 30 Nisan gecesi Kral TV'de yayınlanan konseri sırasında TRT ile 150 bin YTL'ye anlaştığı yönünde yazılar yazan köşe yazarlarına sarf ettiği sözlerini gündeme alarak inceledi. İnceleme sonucunda RTÜK, Kral TV Yayın Kuruluşu'nun bu yayını ile 3984 Sayılı Kanun'un 4. Maddesinde yer alan "Radyo, televizyon ve veri yayınları, ... genel ahlaka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır" ile " Türkçenin; özellikleri ve kuralları bozulmadan konuşma dili olarak kullanılması; milli birlik ve bütünlüğün temel unsurlarından biri olarak çağdaş kültür, eğitim ve bilim dili halinde gelişmesinin sağlanması" ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Kral TV'ye uyarı verdi.

Edinilen bilgide, RTÜK'ün, İbrahim Tatlıses'in konserinde söylediği sözlere ilişkin incelemesinde, "Sana ne la, sana giren çıkan ne arkadaş!, Geri zekalı, sayın kendini bilmezler, sayın şeşi beşler." şeklindeki ifadelerin bir konser ortamında ve bunun genel halk kitlelerine, canlı olarak radyo ve televizyon yayını biçiminde verilmesi halinde sarf edilebilecek nitelikte ifadeler olmadığı belirtildi. Kral TV'nin bu ifadeleri herhangi bir maskeleme yapmadan kullandığının da belirtildiği incelemede ifadelere muhatap kılınan kimselerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulduğuna da işaret edildi.

İbrahim Tatlıses, Kral TV'deki konseri sırasında kendisine ilişkin iddialar için gazeteciler ve köşe yazarlarına şunları söylemişti:

"Yani efendim İbrahim Tatlıses'e nasıl 150 milyar verirsiniz? Sana ne la, sana giren çıkan ne arkadaş! Bunun altında ne arıyorsun? Bunun altında bir şey arama oğlum, bunun altında bir şey arama, bizde de hile yok TRT'de de hile yok. Geri zekalı sen bunu yazmakla neyi yazıyorsun yani? Ne, ne, sığdıramadığın ne? İçine sığdıramadığın, alıp veremediğin, böyle mil mil diyorum tekne oluyor. ", "Eğer müsaade ederseniz sayın köşe yazarları, sayın kendini bilmezler, sayın şeşi beşler Lütfen sizden rica ediyorum Nasıl bu parayı Tarkan çıkıyor Tarkan'a bu parayı nasıl verirsin diyor. Elli bin türlü soruşturma, sanki savcıdır. Devletin görevlisi orada bir hesap verecekse senin gibi hıyara değil, devletin kendisine verecek hesabı"(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title