Haberler

Kral Selman'dan "Filistin" ve "Golan Tepeleri" Vurgusu

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Filistin halkı meşru haklarına ulaşana kadar Filistin meselesinin ülkesinin önceliklerinin başında gelmeye devam edeceğini belirtti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Filistin halkı meşru haklarına ulaşana kadar Filistin meselesinin ülkesinin önceliklerinin başında gelmeye devam edeceğini belirtti.

Tunus'un ev sahipliğinde başlayan 30. Arap Birliği Liderler Zirvesi'nde konuşan Kral Selman, zirvenin başkanlığını Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'ye devretti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, "Filistin halkı meşru haklarına ulaşana kadar Filistin meselesi Suudi Arabistan'ın önceliklerinin başında gelmeye devam edecek." dedi.

"Suriye'nin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğine el uzatılmasını kesin olarak reddettiğimizi yineliyoruz." ifadelerini kullanan Kral Selman, uluslararası kararlara göre Suriye'nin egemenliğini ve herhangi bir dış müdahalenin önlenmesini kapsayan siyasi bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Yemen konusuna da değinen Kral Selman, Birleşmiş Milletlerin (BM) siyasi bir çözüme ulaşma çabalarını desteklediklerini belirterek, uluslararası toplumdan Yemen halkının acı çekmesine neden olan saldırıları durdurmak için İran destekli Husi milislere baskı yapmalarını istediklerini söyledi.

İran rejiminin agresif politikalarının tüm uluslararası sözleşme ve normlar açısından ihlal teşkil ettiğini aktaran Kral Selman, uluslararası toplumun İran'ın dünyadaki teröre desteğini engellemek için baskı yapması gerektiğini kaydetti.

Kral Selman, Libya'nın toprak bütünlüğü ve güvenliğinin korunması konusunda istekli olduklarını ve BM'nin Libya'da geçiş sürecini bitirme konusundaki çabalarını desteklediklerini ifade etti.

Yeni Zelanda'daki terör saldırılarına ilişkin Kral Selman, "Terörün dini, ırkı ve vatanı yoktur." diye konuştu.

BM'ye aşırıcılık çağrısı

Zirvede konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, nefret ve radikal söylemlerin Müslüman ve Müslüman olmayan toplumları geniş şekilde tehdit etmeye başladığını belirterek, bu fikirlerin ortadan kaldırılması için BM'nin yasal tedbirler alması gerektiğini söyledi.

İTT Genel Sekreteri, terör, aşırıcılık ve şiddetin ortadan kaldırılmasının teşkilatlarının önemli çalışma maddeleri arasında yer aldığını kaydetti.

Yeni Zelanda'da mart ayında iki camiye yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin de Useymin, "Tüm dünyaya gönderilen bu mesajda, terörün dininin, ırkının ve vatanının olmadığı ortaya çıkıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Golan Tepeleri Kral Selman Filistin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title