Haberler

KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi Ne Zaman? KPSS Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

Güncelleme:

Adaylar heyecanla bu yılın son memurluk sınavı, KPSS ortaöğretim sınavının tarihinin belirlenmesini bekliyor bekliyor. KPSS ortaöğretim sınav tarihi ne zaman? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaöğretim sınavına hazırlanan adaylar, 'den gelecek açıklamayı beklerken,, ortaöğretim lise mezunları için sınav tarihini açıkladı.

2018 ORTAÖĞRETİM KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Bu yıl memur alımlarındaki fazlalık nedeniyle sınavına ilgi arttı. Lise mezunlarının katıldığı ile adaylar, açıktan ya da merkezi atamalarla memur olma hakkını kazanıyor. , ortaöğretimler için düzenlenen KPSS için tarihi, 7 Ekim Pazar olarak belirledi. Ayrıca, büyük tartışmalara neden olan 15 dakika kuralı bu yıl uygulanmayacak.

2018 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların memur olabilmek adına girdiğisınavının sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sınava giren adaylar ise sonuçlarına, 'nin internet adresi üzerinden ulaşabilecek. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek, sadece ÖSYM'nin internet adresinden verilecek.

HANGİ DURUMLARDA ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAK?

Sınav merkezlerinin giriş kapısında adaylar, güvenlik görevlileri ve sınav görevlileri tarafından aranarak, adayın üzerinde sınav yerine girmesi yasak eşyaların olmadığını teyit ettikten sonra, adayın sınav salonuna gitmesine izin verilecek. Aksi takdirde aday sınava alınmayacak.

SINAVA GETİRİLMESİ YASAK EŞYALAR NELER?

Adayların şeffaf şişe içerisinde su dışında hiçbir yiyecek ve içecek götüremeyeceği sınavda, kalem, silgi ve açacak ÖSYM tarafından karşılanıyor. Adayın sınav merkezine getirmesi yasak olduğu eşyalar; çanta, cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar, elektronik/mekanik cihaz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title