Haberler

KPSS 2019 Ne Zaman? KPSS Sınav Ücreti Ne Kadar?

Güncelleme:

KPSS 2019 yılı öğretmenlik ve A grubu sınavları için başvurular başladı. 2019 KPSS 14-20-21-28 Temmuz tarihlerinde alan bilgisi düzeyinde yapılacak. Peki, KPSS başvurusu nasıl ve nereden yapılır. KPSS öğretmenlik ve A grubu sınav ücretleri ne kadar? KPSS nedir? KPSS hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde…

ÖSYM tarafından düzenlenen Kpss, öğretmenlik ve alan bilgisi sınavları için başvurular başladı. 3-15 Mayıs tarihleri arasında başvuruları yapılacak sınavların genel kültür ve genel yetenek oturumu için 75 TL, alan bilgisi alanının her biri için 50 TL, ÖABT için ise 75 TL ödeme yapılacak. Peki, 2019 KPSS başvuruları ne zaman? KPSS başvurusu nasıl yapılacak?

KPSS 2019 NE ZAMAN?

ÖSYM'nin yapacağı KPSS, bu yıl 14-20-21-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. KPSS öğretmenlik ve alan bilgisi sınavının başvuruları ise 3-15 Mayıs tarihlerinde ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden yapılacak.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecek. Geçerli fotoğraf ve eğitim bilgisi olmayanlar ise herhangi bir başvuru merkezinden şahsen yapabilecek. Geçerli fotoğraf, son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraftır.

Sınava girecek adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilecekler.

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Mayıs 3-15 tarihleri arasında başvuruları yapılacak KPSS'nin her bir oturumu için:

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu: 75,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları: 50,00 TL

ÖABT: 75,00 TL ödeme yapılacak.

SINAV ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

KPSS sınav ücretleri kılavuzda belirtilen bankaların dışında veya ÖSYM'nin internet sayfasındaki İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilecek. Adaylar ayrıca banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da ücret ödenebilir.

SINAV ÜCRETİ YATIRILACAK BANKALAR

*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

*Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

*ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılır.

Söz konusu yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

* A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

* B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

KPSS Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title