Haberler

Kozlu'da Başpehlivan Osman Aynur

Zonguldak'ta düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri Festivalinin başpehlivanı belli oldu.

Zonguldak'ta düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri'nde finalde rakibi Hüseyin Şahinal'ı yenen Osman Aynur, başpehlivan oldu.

Kozlu Beldesi'ne bağlı Dağköy Köyü'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen şenliklere 13 kategoride 200 güreşçi katıldı. Tertip Komitesi Başkanlığı'nı Ankara Yenimahalle İlçesi eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ın yaptığı şenlikler, pehlivanların güreş alanındaki yürüyüşü ile başladı. 'Terörü şiddetli kınıyoruz' yazılı pankartla yürüyen pehlivanlar alkış aldı. Büyük ilgi gören güreşleri, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar ile Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir de izledi.

Güreşçiler, kategorilerinde dereceye girebilmek için birbirleriyle mücadele etti. 'Küçük orta büyük boy' kategorisinde Yasin Hayal'e yenilen Hüseyin Oğuz, müsabaka sonunda sol dizinden sakatlandı. Bunun üzerine güreş alanında sağlık görevlisi arandı, ancak alanda sağlık görevlisi bulunamadı. Bunun üzerine kenara alınan Oğuz'a arkadaşları ilk müdahaleyi yaptı.

Müsabakalarda en büyük ilgiyi ise başpehlivanlık mücadelesi gördü. Edirne'de bu yıl yapılan tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz'ü yenen Osman Aynur ile Kenan Şimşek'i yenen Hüseyin Şahinal, finalde karşılaştı. Yaklaşık 10 dakika süren müsabakada Osman Aynur, rakibini yenerek başpehlivan oldu. Osman Aynur'a, madalya ve birincilik kupası ile altın kıspetini tertip komitesi başkanı Ahmet Duyar verdi. Güreşlerde ilk üç dereceye giren sporculara da madalya verildi.

Tertip komitesi, güreşleri başından sonuna gün boyu takip eden izleyicilerden emekli imam 67 yaşındaki Halil Yalçın, 69 yaşındaki Ahmet Yılmaz ve 71 yaşındaki Mevlüt Çiv'i de en iyi izleyici ilan ederek madalya ile ödüllendirdi. Güreşlerde, geçen yılın güreş ağası EMKA Şirketler Grubu Başkanı Tuncay Karakuş da, 210 bin lira ile yeniden güreş ağası seçildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title