Haberler

Kozlu Bombalarının Hedefi Barzani Miydi ?

Kozlu Mezarlığı'nda bulunan bombalarla ilgili eylem hazırlğı içinde olan R.A.?nın adım adım takip edildiği ortaya çıktı.R.A.?nın takip görüntülerinde Irak Konsolosluğu çevresinde dolaşmasıyla, mezarlıkta gezdiği anlar yer alıyor.Haber.

Kozlu Mezarlığı'nda bulunan bombalarla ilgili eylem hazırlğı içinde olan R.A.?nın adım adım takip edildiği ortaya çıktı. R.A.?nın takip görüntülerinde Irak Konsolosluğu çevresinde dolaşmasıyla, mezarlıkta gezdiği anlar yer alıyor.

Eylemin Türkiye'ye bugün gelen Mesut Barzani'ye yönelik olabileceği ileri sürüldü

Haber: Habip ATAM - İstanbul DHA

Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda bulunan bombalarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bombaların Kuzey Irak'tan gelen 27 yaşındaki R.A.?nın 25 gün takip edilmesinin ardından bulunduğu belirtildi. Terörle Mücadele Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri adım adım takip ettiği R.A.?nın takip görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaşıldı. Görüntülerde, zanlının Irak Konsolosluğu çevresinde ve Kozlu Mezarlığı'nda keşif yaptığı görülürken, polisin baskın anları da ilerleyen bölümlerde görüntülerde yer alıyor. Zanlının Irak Konsolosluğu'nda keşif yaptığından yola çıkan polis, yapılmak istenen eylemin, bugün Türkiye'ye gelen Mesut Barzani'ye yönelik olabileceğini belirtti. Ayrıca polis bombanın çıkarılma anlarının ve bombayı bulan polis köpeği Dark'ın da arama görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Polisin 25 gün önce Kuzey Irak'tan gelmesinin ardından takibe aldığı R.A.?nın önce İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından son 20 gündür de Terörle Mücadele polisleri tarafından adım adım izlendiği ortaya çıktı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini 2'inci sınıftayken terk ettiği öğrenilen R.A.?nın polis tarafından çekilen görüntülerde Irak Konsolosluğu çevresinde dolaştığı gözleniyor. Sokakta yürürken, adres sorarken, yanındaki bazı şahıslarla dolaşırken yakından takip edildiği görünen zanlının, Kozlu Mezarlığı'nda yaptığı keşif gezileri de polis tarafından kamera ile tespit edildiği görülüyor.

HEDEFTE BARZANİ Mİ VARDI ?

Şüpheli R.A.?nın sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu belirtildi ancak hedefle ilgili kesinlik yok. İfadelerinde bilgi vermeyen zanlının Irak Konsolosluğu çevresinde keşif yaptığı ve giriş çıkışları gözlediği de dile getirildi. Yapılan çalışmada eylemin hedefi kesin belirlenemezken, hedefteki ismin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani olabileceği belirtildi.

UYUŞTURUCUYU NARKOTİK KÖPEĞİ DARK BULMUŞ

Polisin yaptığı aramalarda bombayı uyuşturucu köpeği Dark'ın bulduğu belirtildi. Dark'ın yaptığı arama anları da basın mensuplarıyla paylaşılan görüntüler arasında yer aldı. Görüntülerde detektörlerle yapılan aramalar ve bombanın bulunma anları da yer aldı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Kozlu Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title