Haberler

Kozan'da "Kitabını da Al Gel, Yazarlar Ölür Kitaplar Kalır" Projesi

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kitabını da Al Gel” projesiyle öğrencilere, velilere ve vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kitabını da Al Gel" projesiyle öğrencilere, velilere ve vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

İlçe merkezindeki anaokulundan liseye kadar tüm yaş kategorisinden öğrencilerin katıldığı kitap okuma etkinliğine okul idarecileri, öğretmenler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri de projeye tam destek verdiler. Şehrin en işlek caddesinde bulunan Adnan Menderes Parkı önüne asılan "Kitabını da Al Gel, Yazarlar Ölür Kitaplar Kalır" yazılı pankart eşliğinde kitap okuyan öğrenciler vatandaşlara okuma alışkanlığını artırmak için örnek oldular. Kitap okuma etkinliğine katılan öğrencilere ise bal şerbeti ikramında bulunuldu.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, "Okumanın farkındalığını oluşturma noktasında 'Kitabını da Al Gel' kampanyası düzenliyoruz. Toplum olarak Türkiye ortalamasının altında bir okuma alışkanlığımız var. Tüm velilerimiz, çocuklarının sürekli okumasında başarılı olmalarını isterler. Ama örneklik teşkil etmesi açısından kendilerinin başarının bir ekip işi olduğunu, tüm aile fertlerinin bunda rol alması gerektiğinin farkındalığını oluşturmak için buradayız. Bu kampanya ile ilk adımı biz tüm okullarımızda Kozan'ımızın parklarında zor şartların el verdiği ölçüde her salı günü bu etkinliğimiz devam edecek. Muhatap kitlemiz diye bir sınırlama yok. Anaokulundan lise sona kadar yedi yaşından yetmiş yaşındaki her vatandaşımız hedef kitlemiz içerisindedir" diye kaydetti.

Kitap okuma etkinliğine katılan Kozan 50. Yıl Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuğba Taşkın ise, "Kitap okumayı çok seviyorum. Gerçekten büyük bir alışkanlık oluşturdu bende. Öğretmenlerimle konuşuyorum yarışmalara katılıyorum. Şu an elimde okuduğum kitabı da yarışmaya hazırlanmak için okuyorum. Kitap okumak bence çok önemli. İnsanın konuşması, gelişmesi, düşüncesi, gerçekten insana çok büyük katkıları var. Konuşurken, metin yazarken gerçekten kelime dağarcığı ve okuma düzeni gelişiyor. İnsana gerçekten çok büyük katkıları var" dedi.

Etkinliğe katılan Sümeyya Yıldız adlı öğrenci de, "Çok güzel bir kampanya olmuş bence. Herkes kitap okumalı. Kitap okumak dili ve beynin gelişmesini sağlar. Yani her türlü kitabı okumaları gerekiyor tek bir seçenekte kalmasınlar her türlü kitabı okusunlar ki daha güzel olur" diye konuştu.

Aybüke Karaoğlu adlı öğrenci ise, "Çok güzel bir kampanya olmuş. Birçok insan, Kozan halkı ve öğrenciler kitap okuyarak birçok şeyi elde edebilirler. Hiçbir şey zor değil. Eğer okuyup da üstesinden gelirsek başarılı olabiliriz" dedi.

Eğitimci Leyla Rahşan Karavelioğlu da, "Kozan'da böyle bir etkinlik yapılmıyordu ve kitap okumayı çok fazla seven insanlar maalesef günümüzde fazla yok. Böyle bir etkinliğin yapılması kitabı sevdirmek ve ilgi çekmek adına çok güzel bir kampanya oldu. Bu etkinlikte emeği geçen milli eğitim müdürümüze ve görevlilerimize çok çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Kaplan Menderes Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title