Haberler

Kozan'da 120 Yataklı Kız Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Kozan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kozan İlçe Müftülüğü öncülüğünde yapımına başlanan 120 yataklı kız kuran kursu inşaatı temeli törenle atıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kozan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kozan İlçe Müftülüğü öncülüğünde yapımına başlanan 120 yataklı kız kuran kursu inşaatı temeli törenle atıldı.

Varsaklar Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde hayırsever vatandaş merhum Münevver Yalçıntaş tarafından bağışlanan 2500 metrekare arsa üzerine 700 metre kare kapalı alan olarak yapımına başlanan kız kuran kursu binası için yapılan temel atma töreninde bir konuşma yapan Kozan Kaymakamı Avni Oral, "Bugün ilçemiz için hayırlı bir hizmetin temelini bir arada atacağız. Bu hayırlı ve güzel hizmetle birlikte Kozan'ımızda 120 öğrencimiz çok önemli bir şekilde din hizmetini en doğru şekilde almış olacak. İnsanımız için en önemli hizmet konularının başında dinini, diyanetini Allah kelamı olan Kuranı Kerim'ini en doğru şekilde öğretmen ve anlamak ve o anladığını doğru şekilde öğretmek çok önemlidir. O kadar önemli ki bu konuda eksikliğimiz ve aksaklığımız maalesef yüce dinimizle yan yana gelmeyecek terör belası gibi dinimizin böyle tanıtılmasına vesile oluyor. Dolayısıyla burada doğru şekilde bilgilenmiş olarak yetişecek öğrencilerimiz bunu doğru şekilde anlatacak ve hakkıyla bu hizmeti yerine getirecekler. Hani bir söz vardır 'Yarım doktor candan yarım imam dinden edermiş' İnşallah bu duruma düşmeden buradaki hizmetler birlikte bu hizmeti alacak öğrencilerimiz bunu layıkıyla bilgili hocalarımız tarafından bilgi ile donatılacak. Bu tür yatırım ve hizmetlerin tamamlanması siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın desteklerine bağlı" dedi.

Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu, "Kozanlı hemşehrilerimize bu güzel tesisin yapımını tamamlamak düşer. Kozan'da bu gibi mübarek tesis ve camilerimizin yapımına yardımcı olan hayırsever insanlar gördüm. Ben inanıyorum ki en kısa sürede bu kursumuz açılışı gerçekleşecek. Senenin bereketi baharından belli olur. Kursumuzun başlangıcı bahar gibi neticesinden belli olacağına inanıyorum. Şuana kadar 110 Kuran kursumuz vardı bu sene 170'e çıkacak. Allah daha da güzel işlerde başarılı olmamızı nasip eylesin. Kozan'a geldiğim günden bugüne 2500 kilometre yol yaptım. Özbaşı diye nezih bir köyümüz var. Orada Kuran-ı Kerimi okuyan bülbüllerimizin sesini duyan ve onların sesi ile uyanan insanlar gördüm. Ben onlara delibalta diyorum. İşte öyle bir Osmanlı torunu Osman Akıllı ağabeyimiz. Allah onun gibi insanların sayısını artırsın. Cenab-ı Hak bu tesisin yapımında çivisini çakandan yardım elini uzatıp buraların yükselmesine yardımcı olan her kim varsa ve bu yardımların ulaşmasına vesile olan herkesten razı olsun" diye kaydetti.

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan da konuşmasında şunları dile getirdi:

"Kozan Belediyesi olarak eğitim kurumları, yurtlar ve sağlık kurumları konusunda hiçbir hizmetin gerçekleşmesine engel olmadık ve olmayacağız. Ancak geçtiğimiz aylarda diyanet vakfımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile bugün temeli atılacak olan Kuran kursumuzun bulunduğu noktaya bu binanın inşaatı konusunu meclisimize sunduk ancak muhalefet olan üç arkadaşımız bu hizmete hayır demesi bizleri üzdü. Bu kursun yapılmasına katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. İnsan yetiştiren kurumlar her şeyden çok önemli. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu temel hayırlara vesile olacaktır inşallah."

Yapılan konuşmaların ardından kuran kursunun temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleşti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title