Haberler

Koyunlar Bu Defa Da Gümrüğe Takıldı

Avustralya'dan Kurbanlık Olarak Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki Martaş Limanı'na Getirilen ve Barınacakları Çiftliği Su Bastığı İçin Gemide Bekletilen Koyunlar, Gümrük Vergisine Takıldı.

AVUSTRALYA'dan kurbanlık olarak Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi'ndeki Martaş Limanı'na getirilen ve barınacakları çiftliği su bastığı için gemide bekletilen 72 bin 771 kıvırcık cinsi koyun, bu sefer de gümrük vergisine takıldı. İthalatçı firma yetkilileri ödemeyi gümrük harç ve resimlerini EFT olarak yaptıklarını ancak hesaba geçmediği için bekleme yaşandığını söylediler.

Kurban Bayramı için Avustralya'dan önceki gün 72 bin 771 adet kurbanlık kıvırcık cinsi koyun Yıldırım Dış Ticaret firması tarafından "Maysora"adlı gemi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi Martaş limanına getirildi. Dün barınak sorunu yaşadığı için gemiden indirilmeyen kurbanlık koyunlar, bu seferde gümrük vergilerinin ödenmesindeki gecikme nedeniyle bekletiliyor.

Firma yetkilileri, gümrük vergi ve harçlarının EFT olarak yapıldığını, ancak hasaba geçmesinde sorun yaşandığını söyleyerek, "Bilgisayar sistemine bakıldığında hesapta paranın görünmediğini bildirildi. Paranın geç saatlerde hesaba geçeceğini düşünüyoruz. "dediler. Paranın hesaba geçmesinin ardından koyunlar Çorlu ilçesi'ne bağlı Ulaş Beldesi'ndeki çiftliğe yerleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title