Haberler

Koyulhisar'da Heyelan Tedirginliği

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde aralıklarla görülen toprak kayması ilçe halkını tedirgin etti.

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde aralıklarla görülen toprak kayması ilçe halkını tedirgin etti. Toprak kaymaları olan bölgede bulunan Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve lojmanlar başka bölgeye kaydırılıyor.

İlçe merkezindeki Camii Kebir Mahallesi Karakol Mevkii Şehitler Parkı'nda aralıklarla meydana gelen heyelan dikkat çekti. Özellikle bahar aylarında zaman zaman görülen toprak kaymaları nedeni ile burada bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve bunlara bağlı karakol ve lojmanların taşınması için çalışmalar başlatıldı. Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, yıllardan bu yana bu bölgeye yakın yerlerde toprak kayması ve çökmeler görüldüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Buradaki halk eğitim ve Kuran kursu binaları daha önce boşaltıldı. Jandarma ve emniyet binaları sürekli kontrol altında tutuluyor. Bölgede bir toprak hareketinin olduğunu biliyoruz. Bundan 1 ay kadar önce yine bir toprak çökmesi meydana geldi. Biz hemen bunu Deprem Araştırma Müdürlüğü'ne bildirdik. Yetkililer geldi gerekli çalışmalarını yaptı, sondaj yapılmasını önerdiler. Sondaj çalışmasını yaptırdık. Jeoloji uzmanları geldi bu bölgede bir çalışma devam ediyor. 10 metre derinliğinde su çıktı. Bölge killi toprak yapısına sahip. Drenaj çalışmasından sonra istinat için demirli perde duvar yapılacak. "

Eren, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Amirliği Merkez Karakolu ve Lojmanlarının risk altında olmaları nedeniyle kaldırılması yönünde çalışmalar başlattıklarını belirterek, "Hastanemize yer verdik yapıldı, taşındı. Belediyemize ait hiç bir yer yoktu fakat biz şahıslardan arsa alarak emniyetimize ve jandarmamıza yer tahsis ettik. Şu anda yerleri hazır. Emniyetimizin ve jandarmamızın bulunduğu yerler riskli bir bölge olduğu için yeni yerlerinin bir an önce yapılması ve taşınmaları gerekiyor. Bu konuda ilgili bakanlıkların gerekli çalışmaları kısa zamanda yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HEYELAN OLAN BÖLGEDEKİ EVLER BOŞALTILIYOR

Camii Kebir Mahallesi Karakol Mevkii'ndeki bazı evlerin daha önce yaşanan toprak kayması nedeni ile boşaltıldığını ve aileler için afet konutları yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Eren, "Bazı evler yıkıldı. Kalanlar da yıkılacak. Burada yeni bir yapılaşma olmayacağı için tamamen yeşil alan yapıp ağaçlandıracağız" diye konuştu. İlçenin heyelan tehlikesi olan bir konumda bulunduğunu belirten Başkan Eren, 2005 yılında Sugözü Köyü, Kuzulu mezrasında yaşanan ve 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan toprak kaymasını hatırlatarak, bu nedenle çok titiz davrandıklarını dile getirdi. - Sivas / Koyulhisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title